Tarte flambée er et dejligt alternativ til pizza. Tarte flambée
stammer fra det franske Alcassiske køkken og er en type
hvid pizza, som kendes på en meget tynd og sprød bund.
I det tyske har den navnet Flammekucken,
men helt enkelt og virkelig lækker.
køkkenet kalder
Ingredienser: (2 – 3 pers.)
25g gær
3 dl. vand, koldt
1 tsk. salt
1 spsk. olivenolie
200g boghvedemel
200g hvedemel
Fyld:
200g flødeost naturel
1 dl. creme fraiche 18%
3 – 4 stk. kartofler
2 stk. rødløg
200g emmentaler, revet
250g bacon i tern
frisk timian
Start med at røre gæren ud i koldt vand
Tilsæt salt og olie, og rør boghvedemel og hvedemel i lidt ad gangen
Ælt dejen godt igennem, læg den i en skål, dæk skålen med film
lad dejen hæve et lunt sted ca. 30 min.
tænd ovnen på 225 gr.
Rul dejen ud imellem to stykker bagepapir, med en kagerulle
til en størrelse så den passer med bradepanden, skal være
meget tynd ca. 2 mm., fjern det øverste stykke bagepapir
og træk dejen over på bradepanden/bagepladen
Fyld:
rør flødeost og creme fraiche sammen i en skål, og smør
det på pizzabunden
Skræl og skær kartoflerne i meget tynde skiver, skyl dem god i kold
Vand og dryp dem af
Pil og skær løg i tynde ringe, fordel kartoffelskiverne og løgringene
på bunden, drys med bacontern og revet ost
Krydr pizzaen med frisk timian og bag den på nederste rille i ovnen
ca. 20 minutter, til den er sprød og gylden. Drys den færdige pizza
med ekstra timian, skær den i passende stykker, og nyd den,
mens den er varm. Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Tarte flambée med kartofler, bacon og løg,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar