(John 75 år)
Forret: Kold Avocado suppe med tigerrejer og hvidløgsflüte
Hovedret: Peking and i pandekage med efterårsgrønt og Hoisins sauce
Dessert: Citronfromage med flødeskum, mandelkrokant og fintrevet citronskal
Kold Avocado suppe:
Er der to ting som står vanvittigt godt til hinanden, så er det
avocado og rejer. Denne kombination udgør simpelt hen den
perfekte forret, blød, cremet og lækker
Serveret med lidt lækker hvidløgsflüte til.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (10 pers.)
1 fed hvidløg
2 stk. avocado
1 stk. agurk
5 dl. hønsebouillon
1 stk. citron
1 tsk. salt
½ tsk. peber
1 dl. persille
10 kogte tigerrejer
Kom hvidløg, avocadokød, agurk, bouillon og citronsaft i en
blender og blend, til suppen er cremet
Smag til med salt og peber og stil den på køl i et par timer.
hak persillen fint, riv citronskallen og blad det sammen.
Anret suppen i små glas/skåle sæt en reje på kanten
Og drys med persillen/citronskal
Det er tid til servering.
Dagens forret: Kold Avocadosuppe med tigerrejer og hvidløgsflüte,
Velbekomme.
Peking and i pandekager med efterårsgrønt:
And a la Peking i pandekager med efterårsgrønt
Dagens hovedret: Peking and i pandekage med efterårsgrønt,
og Hoisins sauce, Velbekomme
Citronfromage med flødeskum, mandelkrokant og fintrevet citronskal:
Ingredienser: (8 pers.)
6 stk. husblas
4 stk. æg
130g sukker
2 – 3 stk. citroner
revet skal af citroner ca. 3 stk.
saft af citroner 3/4 – 1½ dl. prøv dig frem
2 dl. piskefløde
Mandelkrokant:
80g mandler
80g sukker
1 knv. bagepulver
1 nip salt
Anretning:
1 dl. piskefløde
friske blomster fra skovsyre
mandelkrokant
Start med at lægge husblas i blød i en stor skål med koldt vand,
mindst 15 min. Æggene deles i blomme og hvider, citronerne
rives og presses til saft
Tag en lille gryde og kom 1 dl. citronsaft i , varm den langsomt op
hæld vandet fra husblas og knug dem fri for vand, tilsæt det
til gryden med citronsaft.
Rør forsigtigt rund til husblassen er smeltet helt, gryden trækkes
fra varmen.
Pisk æggeblommer og sukker til en helt lys, luftig æggesnaps
pisk til sukkerkornene er helt opløst, tilsæt revet citronskal,
og pisk det godt.
Hæld langsomt citronsaften med husblassen i skålen med æggesnapsen,
samtidigt med at der piskes med håndmixeren, det skal være jævnt
fordelt, smag til, om der skal mere citronsaft i, skal der det,
så tilsættes det nu, og piskes.
I en skål piskes flødeskum luftigt og foldes forsigtigt i
æggesnapsen, brug en dejskraber, fat en ny ren skål og piskeris
til håndmixeren, pisk æggehviderne fuldstændig stive, skålen
skal kunne vendes på hoved, uden æggehviderne falder ud.
Rør en spsk. stive æggehvider i skålen med citronfromagen,
uden at slå luften ud, derefter foldes forsigtigt resten af
æggehviderne i fromagen.
Fordel citronfromagen i 8 portionsglas og sæt dem på køl
i mindst 4 timer.
Mandelkrokant:
Smut mandlerne, i varmt vand ca. 5 – 10 min. derefter i koldt vand.
rist mandlerne i en lille bradepande i ovnen ved 180gr. i ca. 10 min.
Smelt sukkeret langsomt på en pande til let gyldent karamel
Bland bagepulver og salt og drys det uf over overfladen af den
flydende karamel, det vil bruse op, rør godt og vend de lune mandler
i den varme karamel. Rist mandlerne med i karamellen i et par minutter
Hæld krokanten ud på et stykke bagepapir og lad det køle helt af
ved stuetemperatur. Hak krokanten fint med en sawtakket kniv
eller i minihakkeren.
det er tid til servering.
Dagens dessert: Citronfromage med flødeskum, mandelkrokant og
fintrevet citronskal, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar