Svinemørbrad er en af de mest populære udskæringer på grisen,
på grund af sin magre og møre konsistens. Dette skyldes musklens
placering på indersiden af dyrets rygrad, hvilket gør, at den ikke
aktiveres særlig meget og er meget velegnet til tilberedning på grillen.
Grillen kalder.
Ingredienser:(4 pers.)
1 stk. svinemørbrad ca. 500g, afpudset
2 spsk. Olie
1 spsk. smør
½ – 2 tsk. rød karrypasta (pas på det bliver stærkt)
1 ds. Kokosmælk (165g)
1 – 2 tsk. sambal oelek
2 spsk. Fiskesovs
2 spsk. Oystersauce
2 spsk. Sukker
½ tsk. salt
50g cashewnødder, finthakket
1 stk. broccoli
Fjern sølvsener og overskydende fedt fra mørbraden
Skær mørbraden i skiver på 10mm tykkelse
Varm en wok eller stegepande godt op med olie
Tilsæt rød karrypasta
Lynsteg kødet i 3 – 4 min.
Tilsæt kokosmælk, sambal oelek, fiskesovs, oystersauce, sukker,
salt og cashewnødder
Kog det sammen i ca. 5 min.
Kog risene efter anvisning på pakken
Del broccolien i buketter
Kom lidt vand+ smør i en lille gryde ca. 1 cm. Vand i bunden
En god klat smør i vandet, når vandet koger og smørret er smeltet
Dampes broccoli-buketterne i 2 min. med et lille drys fint salt på toppen.
Klar til servering.
Dages tallerken. Svinemørbrad a la thai med ris, broccoli og naanbrød,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar