En perfekt ret til de lange efterårs – og vinteraftener er langtidsstegt
svinekæber som er blevet en populær delikat spise, og de bliver
usædvanligt møre ved langtidsstegning. En nem og velsmagende ret,
som passer sig selv
Køkkenet kalder.
Ingredienser.:(4 pers.)
850 g Svinekæber/kæbeklumper
15 g smør
Salt
Peber
200 g selleri
6 stk. gulerødder, små
1 stk. løg
1 stk. tomat
3,3 dl. Øl, mørkt
Evt. lidt maizena eller hvedemel til at jævne saucen med
4 stk. store kartofler, til mos
100 g selleri i grove stykker
200 g spinat
1 spsk. Smør
½ – 1 dl. mælk
Star med at fjerne senen på undersiden af kæbeklumperne
Dup dem tørre med køkkenrulle
Krydr med salt og peber
Varm smørret op i en stegegryde ved god varme
Brun kødet på alle sider 4 – 5 min i alt
Meget gerne af flere omgange
Tag kødet op fra gryden
Brun 200g selleri, 1 gulerod og 1 løg i grove tern
Tilsæt tomaten skåret i kvarte
Tilsæt de brunede kæbeklumper
Tilsæt øllet
Skru ned til svag varme og lad det simrer under låg i ca. 1½ time
til kødet er mørt
Tag kødet op, kog fonden ind til ca.2½ dl.
Si saucen, smag den til med salt, peber og jævn den evt. med lidt maizena
Kartoflerne koges sammen med 100 g selleri, i usaltede vand
Moses til kartoffelmos med smør og mælk
Hak spinaten groft og tilsæt den til mosen
Smag til med salt og peber
I en gryde med lidt vand i bunden
Dampes porrer som er skåret i 5 – 6 cm lange stykker
Sammen med skrællet gulerødder ca. 15 min
Hæld vandet fra og tilsæt 1 – 2 spsk. Smør
Lad det står på eftervarmen og tilsæt en lille håndfuld grønne bønner.
Det er tid til servering
Dagens tallerken, Svinekæber med dampede grøntsager og grøn
kartoffelmos, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar