En meget gammel ret fra 1920 – 1930 som faktisk ikke ses mere.
Det gør vi noget ved og tilbereder svinekam á la Florentine med en
kartoffel/selleri mos til. En ret som skal tilrettelægges et par dage før
den skal serveres, men en ret som næste passer sig selv.
Køkkenet kalder
Ingredienser.:(2 pers)
600 – 800 g nakkefilet/kam
1 stk. løg
2 stk. gulerødder
4 dl. Suppe, bouillon terning
Salt og peber
1½ dl. Rødvin
1½ spsk. eddike
2 stk. nelliker
½ citron, saften
½ – 1 dl. Mælk/fløde
Lidt kulør
Maizena, til jævning af saucen
6 – 8 stk. kartofler
½ stk. selleri knold
1 – 2 spsk. smør
En sjat mælk
Salt og peber
Start et par dage i forvejen med at marinerer kødet
Læg kødet i en plastpose
Tilsæt rødvin, eddike, nelliker, citronsaft, salt og peber
Bind for posen og læg den i køleskabet
Vend den jævnligt så marinaden bliver fordelt
Mariner det i mindst 1 døgn meget gerne i 2 døgn.
Skræl gulerødder og løg skær dem i grove stykker
Derefter lægges kødet i en gryde
Tilsæt gulerødder, løg, marinaden og suppen (bouillon)
Det skal nu simre i 1½ – 2 timer
Imens skrælles kartofler og selleri, skæres i mindre stykker
Moses med smør og mælk
Smages til med salt og peber
Når kødet er meget mørt tages det op
Skæres i tykke skiver, som lægges i en serveringsskål
Stege skyen sies, tilsæt ca. ½ – 1 dl. Mælk/fløde
jævnes med lidt maizena
Tilsæt lidt kulør
Saucen hældes over kødet inde serveringen
Serveres med kartoffel/selleri mos til og lidt surt
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Svinekam á la Florentine med kartoffel/sellerimos,
rødvinssauce og surt, velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar