Laks eller atlantisk laks er en anadrom fiskeart, der lever i vandløb og
floder med udmunding i Atlanterhavet.
Med laks kan også menes slægten Salmo, der omfatter knap 50 arter,
heriblandt ørred
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(2 pers.)
400 g kartofler, små
½ bundt persille
250 g Spinat, frisk
1 spsk. Olie,
rasp
Salt og peber
½ – 1 dl. Piskefløde
2 stk. laksefileter
Olivenolie/smør
1 stk. citron
Start med at skylle kartoflerne og koge dem møre i letsaltet vand.
Pil kartoflerne og hold dem varme
Skyl og hak persille, til kartoflerne ved anretningen
Skyl spinaten og kom det i en stor gryde med rapsolie og et drys salt
Lad spinaten blive blank og blød
Kom det i en sigte og lad væden løbe fra
Kom spinaten tilbage i gryden med fløde
Og lad fløden creme spinaten
Smag til med salt og peber
Steg laksen i en spiseskefuld olivenolie og lidt smør
Steg på høj varme på skinsiden i ca. 4 – 6 min. Krydr med lidt salt
Skrue ned til middel varme og vend laksen til kødsiden. Efter et par min
trækkes panden fra varmen
Laksen steger nu færdig på eftervarmen fra panden
Citronen skæres i både. Ved servering trækkes skinnet af laksen
Serveres samme med den cremede spinat og pilkartofler
Med et drys persille og citronbåde ved siden af.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Stegt Laks med cremet spinat, pilkartofler og
citronbåde, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar