Langen er en god spisefisk med hvidt, magert og fast kød, der minder
om torskens. Langen kan derfor nemt erstatte torsken eller andre
torskefisk i forskellige retter.
Langen kan tilberedes på mange måder, f.eks. steges, koges, dampes
eller grilles.
Køkkenet kalder
Ingredienser: ( 2 pers.)
3 – 400 g Langefilet
½ pk. Bacon sliced
50 – 75 g Rødløg
¾ dl. Hvidvin
Lidt persille
30 g smør
2 stk. porrer
2 stk. gulerødder
2 buketter Broccoli
2 – 3 spsk. Rugmel
Salt og peber
Olie til stegning
Start med at skære fisken ud i portionsstykker
Bland mel med salt og peber
Vend fiskestykkerne i melet
Steg fisken gylden på panden
Steges kun på den ene side, ”oversiden”
Når fisken bliver mælkehvid, er den færdig
Trækkes fra varmen og holdes varm.
Rens porrerne og skær dem i skiver
Skær gulerødder i stave ca. 6 cm længde
Broccolien renses og der skæres to pæne buketter
Kog porrer, gulerødder og broccoli i hvidvinen til den
næsten er kogt helt væk
Tilsæt smørret og krydr med salt og peber
Tages op af gryden og holdes varm.
Pil rødløg og skær det i ringe
Blancher det i kogende vand ca. 1 – 1½ min.
Skyl løgene i koldt vand
Hak persillen groft og skær baconen i stimler på tværs
Steg bacon i en gryde ca. 2 min.
Tilsæt rødløgsskiverne, vend det forsigtigt rundt i gryden ca. 1 min.
Trækkes fra varmen
Klar til anretning.
Hollandaise sovs, 3 per:
3 stk. æggeblommer
150 g smeltet smør
1 spsk. Citronsaft
Salt og friskkværnet peber
Evt. lidt vand
Smelt smørret, evt. i Micro ovnen
I en lille gryde/kasserolle kommes æggeblommerne og citronsaft
Pisk det grundig sammen over svag varme, til det tykner
Trækkes fra varmen og smørret piskes i æggemassen i en tynd stråle
Det hvide i bunden af skålen med det smeltede smør, skal ikke bruges
Blandingen må ikke kommer over 70 gr. så vil den skille,
kan evt. samles med lidt koldt vand.
Smag til med salt og peber
Hældes over i en ren skål, klar til servering.
Dagens tallerken, Stegt filet royale af Lange med syltede porrer,
rødløg og hollandaisesovs, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar