Til et godt frokostbord hører silden til. Tørret og saltet fisk
spillede en stor rolle i gamle dage. De salte sild blev spist i så
godt som alle husholdninger, de blev serveret om morgenen
til den daglige øllebrød, hvor de blev spist lige fra tønden.
I gamle dage var det sådan, at prisen på sild var helt i bund,
sådan er det ikke mere, prisen har i dag nået anselige højder.
Var man så heldig, at havde en god sildeopskrift, så var man
”konge” og alle prøvede at lokke hemmeligheden ud af den
heldige, der havde opskriften.
Spradebasse sild hører til i denne kategori, en sild der vil blive
talt meget om ved bordet, blød og lækker med en fantastisk
smag, prøv den.
Det er tid til at gå i køkkenet.
Ingredienser:(4 – 6 pers.)
5 stk. ferske sild, uden ben
3 spsk. karry
2 dl. Olie f.eks. vindruekærne eller solsikke
3 dl. Tomatketchup
1 dl. Eddike
130g Sukker
2 tsk. peber
2 tsk. fransk sennep
2 tsk. Herpes de provence
1 stk. løg
3 spsk. Rugmel
Salt og peber
Smør/olie til stegning
Start med at rense fisken og klip finnerne af
Åben silden og drys med herpes de provence
Luk silden og vend dem i rugmel tilsat salt og peber
Steges gylden i lidt olie/smør på en varm pande
Tages af panden og lægges i et ildfast fad
Karry svitses i en gryde med lidt olie
Tilsæt resten af olie, i alt ca. 2 dl
Tilsæt tomat ketchup og eddike
Tilsæt sukker, peber og fransk sennep
Rør det hele godt sammen over svag varme
Må ikke koge
Lagen hælde over sildene
Når sildene skal serveres, lunes de i ovnen
Og lige inden serveringen drysses med fint hakkede løg
Dertil et stykke groft hjemmebagt rugbrød
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Spradebasse sild på hjemmebagt rugbrød,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar