Speculaas er hollændernes svar på danskernes brunkager. Som nydes
til eftermiddagsthe. Den meget populære speculaas spises især omkring
fejringen af Sinterklaas den 5. december. Kagerne er meget lette at
bage, de skal ikke rulles ud. I denne opskrift er det med det danske brun-
kagekrydderi.
Køkkenet kalder.
Ingredienser: (ca. 50 stk.)
150g kagemel/hvedemel
90g brun farin
½ tsk. bagepulver
3 tsk. brunkage krydderi ( Dr. Oetker)
2 spsk. fløde
125g smør
Pynt:
3 spsk. mandelflager
Start med at blande alle ingredienserne i en foodprocessor
kør det hurtigt sammen til en smuldrede dej.
Saml dejen med lidt fløde
Form dejen til en ca. 25 cm lang firkant, 3 cm. bred og 5 cm. høj
dæk med plastfilm og lad den hvile, 30 min. på køl
Sæt ovnen på 175 gr. alm. ovn, skær dejen i lige tynde skiver, ca. 5mm tykke.
læg dem på plader med bagepapir, pynt hver småkage med en
mandelflage, bag midt i ovnen ca. 10 – 12 min.
Tages ud af ovnen og køler af på bagerist.
tid til servering.
Dagens småkage, Speculaas – Hollandske brunkager med et dansk tvist,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar