Bøfferne bliver velsmagende og saftige med hakkede rødbeder
sennep og kapers. Giver dem også et ekstra løft med lækkert
persillesmør med hvidløg.
køkkenet kalder,
Ingredienser: (4 pers.)
600g hakket oksekød
10 skiver syltede rødbeder
1 spsk. dijonsennep
3 spsk. kapers
6 stk. æggeblommer
2 tsk. salt
friskkværnet sort peber
1 spsk. olie
Persillesmør:
½ potte persille
100g smør, blødt
1 fed hvidløg
½ tsk. salt
friskkværnet sort peber
Tomatbulgur:
4 dl. Bulgur
5 dl. Vand
1 stk. hønsebouillonterning
1 knsp. Gurkemeje
1 fed hvidløg, knust
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
500g tomater
50g soltørrede tomater
2 stk. forårsløg
1 tsk. citronsaft
1 tsk. salt
friskkværnet sort peber
Start med at skære rødbederne i små tern
rør en fars af alle ingredienserne bortset fra olie
form 4 eller 6 stk. bøffer, og hak dem på begge
sider med en kniv. Steg bøfferne i olie, ca. 3 min.
på hver side
Hak persillen, og bland den med smør, knust
hvidløg, salt og peber. Smør æggebægre med
lidt olie, og læg små stykker plastfilm i
Fyld æggebægrene med smørret, og lad det
stivne i køleskabet, tag det ud, og læg den på
de varme bøffer før serveringen, så smørret smelter.
Bring vand i kog med bouillonterning, gurkemeje
hvidløg, olivenolie og salt.
tilsæt bulgur i, og kog 2 min. træk gryden fra varmen
læg låg på, lad den stå og køle af ved stuetemperatur
ca. 20 min. til den er mør. Halver tomaterne eller skær
dem i mindre stykker, skær soltørrede tomater og
forårsløg i fine strimler, bland alle ingredienserne til
salaten. Smag til med citronsaft, salt og peber.
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Specie Hakkebøf med tomat/bulgur salat
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar