• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Chicken Katsu Sauce, sprød kylling fra Japan

14. juli 2023 by John Frøslev Skriv kommentar

Chicken Katsu er en lækker og populær ret fra det japanske køkken
som er kendt for sin sprøde panering og saftige kyllingekød. Hvis du
endnu ikke har prøvet denne lækre japanske ret, er det bestemt værd
at give den et forsøg.
køkkenet kalder.

Ingredienser: (4 pers.)
4 dl. ris
5 dl. vand
salt

Tonkatsu sauce:
3 spsk. ketchup
2½ spsk. Worcestersauce
½ spsk. Risvin
2 spsk. Soyasauce
1 spsk. Ingefær, revet
1 fed hvidløg, presset
2 stk. Kyllingbryst, ca. 450g
olie til stegning
120g hvedemel
1 stk. æg
40g pankorasp
1 tsk. salt
1 knivspids peber

Kogning af ris: skyl risene i koldt vand, bring ris og vand i kog
i en gryde på højeste varme. Sæt låg på gryden, indtil det bobler
i ca. 2 min., rør i gryden, så risene ikke sidder fast i bunden.
Skru ned på lavt varme og sæt låget på. Lad det koge videre i
15 min. løft ikke låget imens. Sluk for varmen og rør i risene,
inden risene dampes færdig med låg på i 5 min. mere.

Rør ingredienserne til Tonkatsusaucen sammen.

Skær/flæk kyllingebrysterne på langs ad den flade side,

således at, et stykke bliver til to flade stykker.

tilsæt hvedemel, salt og peber til en tallerken, krydr med salt og peber

kom pankorasp i en anden tallerken, tag en dyb tallerken og slå ægget ud i
den og let pisk det sammen

Hæld en tilpas mængde olie op i en stor stegepande og varm
det op på mellemste varme til ca. 160 gr.
vend kyllingestykkerne i hvedemelsblandingen, og derefter i
ægget og til sidst i pankoraspen.
steg stykkerne gyldne på stegepanden i olien.

skær de færdigstegte kyllingestykker i strimler og læg dem
på risene. Hæld lidt tonkatsusauce over og server straks.
det er tid til servering

Dagens tallerken, Chicken Katsu sauce med jasminris og grøn salat
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Aften

Previous Post: « Specie Hakkebøf med tomatbulgur salat
Next Post: Jajangmyeon Koreansk sort bønnesauce med udon nudler »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme