• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Jajangmyeon Koreansk sort bønnesauce med udon nudler

19. juli 2023 by John Frøslev Skriv kommentar

Jajangmyeon eller jjajangmyeon er en kinesisk nudelret i koreansk stil
toppet med en tyk sauce lavet af chunjang, hakket svinekød og grøntsager.
Det opstod i Incheon, Korea, hvor kinesiske migrantarbejdere begyndte
at lave zhajiangmian i slutningen af ​​det 19. århundrede.
køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)
800g Udon nudler
1 stk. løg, stort
1 stk. courgette, ca. 110g
470g kartofler
1 ds. Knapsvampe
¼ stk. kål, f.eks. spidskål eller hvidkål
600g svinekød i stimler eller tern

Marinade til svinekød:
1 spsk. risvin eller mirin
1 tsk. fint salt
1 tsk. friskkværnet peber
¼ tsk. ingefær, stødt

Koreansk sort bønnesauce:
6 spsk. koreansk sort bønnepasta
6 spsk. madolie
2 spsk. Farin, brunt
4 spsk. risvin eller mirin
1 dl. kyllinge fond
1 dl. vand
4 spsk. kartoffelmel + 4 spsk. vand

Topping:
ærter eller sukkermajs
hårdkogte æg

Start med at skylle svinekødet i vand og dup det tørt med køkkenpapir

Rør ingredienserne til marinaden sammen og

tilsæt svinekøds marinadesaucen og bland det godt, lad det
stå og trække i ca. 15 min.

skær løg, courgette og kartofler i små tern

skær svampene i tynde skiver

skær kålen i tynde strimler

Forvarm wokken eller gryden, indtil bunden er meget varm

tilsæt madolie og den sorte bønnepasta, rør konstant på
medium varme i 3 – 5 min.
tilsæt farin og rør det i yderlige 2 – 3 min.
tag den sorte bønnepasta op uden olie og læg det til side
lad olie stå i wokken til brug

tilsæt svinekødet i wokken og rør, indtil kødet er halvt kogt

tilsæt løg, courgette og kartofler og rør indtil alle er 1/3 kogte ( 3 – 5 min)

tilsæt svampe og kål og rør i 2-3 min.

tilsæt den sorte bønnepasta i wokken, som du satte til side, og bland
det med grøntsagerne, rør i 1 – 2 min.
tilsæt kyllingefond, vand og risvin, og lad det simre i 5 – 7 min. ved
medium varme, dæk wokken, eller gryden med et låg, det gør processen
hurtigere, tilsæt kartoffelmel udrørt i vand til wokken, lidt ad gangen
det vil tykne den sorte sauce.

Sæt en gryde over med vand, lidt salt og bring det i kog, til nudlerne
når vandet koger tilsættes nudlerne, og skal koge i ca. 3 – 5 min.
skyl nudlerne i koldt vand og dræn dem, kom dem i en serveringskål

eller på tallerken, tilsæt den sorte bønnesauce oven på nudlerne, top
med grønne ærter eller majs og hårdkogte æg i både.
serveret rygende varmt, det er tid til servering.

Dagens tallerken, Jajangmyeon Koreansk sort bønnesauce med udon nudler
Velbekomme
Mange varme madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Aften

Previous Post: « Chicken Katsu Sauce, sprød kylling fra Japan
Next Post: Pad Thai med rejer og nudler »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme