Nu er det ikke alting der trænger til fornyelse. Én af de ting er den
traditionelle egnsret Sønderjyske frikadeller med stuvede hvidkål.
Retten hører ikke til de meste fedtfattige retter, men til gengæld
smager dunserne dæleme godt med masser af velsmag i retten
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
250g hakket oksekød
250g hakket svinekød
1 stk. løg
1 stk. æg
1 dl. rasp
et drys allehånde
salt og peber
danskvand med brus
smør/margarine til stegning
Start med at pille løget og hak det fint
bland det med de to slags kød i en skål
tilsæt æg, rasp og krydderier, og rør det
hele til en lind fars, ved at tilsætte en
smule danskvand
Smelt lidt smør/margarine på en pande
form frikadeller med en ske dyppet i det
smeltede smør/margarine, og steg frikadellerne
til de er sprøde og gyldne på begge sider.
serveres med stuvet hvidkål, rødbeder og et stykke brød
det er tid til servering.
Stuvet hvidkål:
500g kogt hakket hvidkål
2 dl. fløde
60g smør
salt og hvid peber evt. muskatnød
Start med at dele kålhovedet i 4 -.6 stykker, og skær stokken af
fjern de yderste blade.
koges nu i en gryde med let saltet vand i ca. 45-50 min.
lægges i en sigte til afdrypning
Pres nu alt vandet fra og hak kålen meget, meget fint
smørret smeltes nu i en gryde, det skal kun smeltes ikke brunes
tilsæt den hakkede kål og lad det svitse lidt med, tilsæt det meste
af fløden og lad det simre ved svag varme i ca. 1 time, så det
bliver til en tyk stuvning, rør mere fløde i efterhånden, så kålen
har en passende tykkelse, den skal være lind men ikke flydende
smag til med krydderierne og kan evt. tilsættes kommen, men det
er en smagssag
klar til servering.
Dagens tallerken, Sønderjyske frikadeller med stuvede Sønderjysk hvidkål
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar