Denne gammeldags gryderet stammer fra Sverige og er meget
pikant i smagen. Krydret som den er med ansjos og eddike.
Det er en billig steg, der tilberedes af oksebov eller tykkam.
Tidsforbrug ca. 2½ – 3 timer.
Køkkenet kalder
Ingredienser:(4 pers)
1 kg oksebov eller tykkam
Smør/olie til stegning
1 spsk. Hvedemel
Salt og peber
2 dl. Bouillon eller vand
2 stk. laurbærblad
5 – 6 stk. allehånde
1 stk. løg, lille
1 spsk. sirup
½ spsk. Vineddike/balsamico
4 stk. ansjosfileter
1 spsk. Hvedemel
1 dl. Piskefløde
1 – 2 spsk. ansjoslage
Evt. lidt cognac. (kan undlades)
3 stk. pastinak
3 stk. gulerødder
1 stk. blomkål, delt i kvarte
5 – 600 g kartofler eller 400 g kartoffelmos (fra dagen før)
Start med at brune kødet på alle sider i en gryde
Salt, peber og hvedemel drysses over kødet og brunes
Tilsæt bouillon, allehånde, laurbærblad og hakkede løg
Kødet steges under låg ved svag varme
Efter 1 times tid tilsættes eddike og ansjoser, og stegen vendes
Fortsæt stegningen til kødet er mørt, 1½ – 2 timer
Orden grøntsagerne, skyl pastinak og gulerødder
Skræl pastinak, gulerødder og skær dem i kvarte på langs
blomkål deles i kvarte
Grøntsagerne dampes møre i let saltet vand i ca. 10 – 15 min.
Kartofler koges møre i saltet vand ca. 20 min, eller som jeg
har gjort med en rest
Kartoffelmos, fra dagen før, moses lidt sammen og
kommer på en varm pande
Med lidt fedtstof, steges på begge sider ved moderat varm i ca. 4 – 5 min
Tag kødet op når det er mørt og hold det varmt
Si saucen og jævn den med lidt mel udrørt i fløden
Kog saucen igennem
Smag til med salt, peber, ansjoslage og evt. cognac.
Skær kødet for og server det med saucen
kogte kartofler og grønsager eller salat.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Slotssteg med grøntsager og kartoffelpandekage,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar