Så lykkedes endnu engang, at få fat i et stykke sandartfilét.
Som sagt så er sandarten en yndet spisefisk, og det forstår
man når den har været på middagsbordet, en fast og
smagsfuld fisk og som er i familie med aborrefamilien.
Vi skal til den.
Ingredienser.:(2 pers)
300 g sandartfilet
200 g kartofler, små med skræl
2 tsk. Salvie, tørret eller 5 stk. salvieblade
100 g portobello svampe
100 g squash
100 g mini karotter
1 stk. fennikel
1 stk. rød peber
1 fed hvidløg
3 – 4 spsk. Olivenolie
Salt og peber
1 stk. citron
Start med at skrubbe kartoflerne godt
Læg dem i et ildfast fad eller bradepande
Dryp med lidt olivenolie
Drys salvie, salt og peber henover kartoflerne
Vend dem godt rundt og bag kartoflerne
I ovnen ved 200 gr i ca. 30 – 40 min til kartoflerne er møre
Børst svampene fri for evt. urenheder, fjer stokken
Skær hatten i tykke skiver
Skær ligeledes squashen i skiver
peberfrugten i brede både
hak hvidløgsfeddet fint og rør det med 2 spsk. Olie, salt og peber
bland grøntsagerne med olie
grill dem hårdt og møre på en meget varm grillpande
eller under ovn grillen
Læg dem i et fad og hold dem varme
Skrab fisken fri for skæl, hvis ikke fiskehandleren har gjort det
Krydr fisken med et godt drys salt i ca. 20 min.
Skyl fisken under den kolde hane, fri for salt
Dup fileten tør med køkkenrulle
Skær fileten ud i 4 – 5 ensartede stykker
Skær halestykket lidt længere end de andre
Læg et snit næsten midt på halestykket og buk den
tynde ende ind under.
Varm en pande op til god varme
Tilsæt lidt olie/smør
Læg fiskestykkerne med skinsiden nedad
Skru ned for varmen til moderat varme
Tryk med en paletkniv fiskestykkerne ned mod panden
Så hele skinsiden rører panden ca. ½ min
Lad fisken stege til kødet er mælkehvidt
Træk panden fra varmen og vend fisken
Lad fisken ligge på eftervarmen i 2 – 3 min
Tages af panden og servers med det samme
Stænk med lidt citronsaft, over fisken lige inden servering
Server med hollandaise.
3 æggeblommer
½ – 1 dl. Hvidvin
150 g smør, smeltet
Salt og peber
Smelt smørret i en lille gryde
Pisk æggeblommerne med hvidvin i en lille gryde på
meget lidt varme
Evt. et vandbad
Pisk æggemassen til den tykner, træk den fra varmen
Tilsæt det smeltede smør lidt ad gangen og pisk
Hæld i en sovseskål, smag til med salt, peber og citron.
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken,
Skindstegt sandart med salviekartofler, grillet grøntsager og hollandaise sovs.
Velbekomme.
Skindstegt sandart med salviekartofler, grillet grøntsager og hollandaise sovs.
Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar