![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2023/08/DSC_0329k-56-15-329.jpg)
Hovedkål er en grøn, rød eller hvid toårig plante, der høstes i sit
første år for sit kålhoved med tynde blade i tætte lag. Hovedkål er
en samlebetegnelse for flere sorter af havekål: hvidkål, rødkål,
savoykål og spidskål. Især hvidkål omtales ofte blot som kål.
køkkenet kalder
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2023/08/DSC_0316k-56-15-316.jpg)
Ingredienser: (4 pers.)
4 stk. koteletter
salt og peber
30g smør
2 spsk. olivenolie
7 – 10 stk. Champignon
1 stk. løg
2 – 3 fed hvidløg
1½ spsk. hvedemel
1 dl. Hønsebouillon
300g hvidkål
1 stk. løg
2 spsk. flydende fedtstof/olie
1 -2 fed hvidløg
2 stk. æg
½ tsk. paprika
½ tsk. sort peber
2½ spsk. mel
Start med koteletterne som brunes af på panden og steger videre i
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2023/08/DSC_0318k-56-15-318.jpg)
ca. 4 min. på hver side, tages af og dækkes med folie.
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2023/08/DSC_0319k-56-15-319.jpg)
Champignon skæres i skiver, løg hakkes og sauteres på panden i 2 – 3 min
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2023/08/DSC_0317k-56-15-317.jpg)
sammen med champignon, hvidløg hakkes fint og steger med i 1 – 2 min.
Tilsæt 1½ spsk. hvedemel og 1 dl. Hønsebouillon
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2023/08/DSC_0320k-56-15-320.jpg)
rør det hele godt sammen og tilsæt kødet og steger i 3 – 5 min.
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2023/08/DSC_0321k-56-15-321.jpg)
Hvidkål:
kålen deles og skæres fint ud, gerne på et mandolinjern
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2023/08/DSC_0322k-56-15-322.jpg)
løg og hvidløg hakkes fint vendes på en hed pande i lidt oli ca. 1 min.
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2023/08/DSC_0323k-56-15-323.jpg)
tilsættes til hvidkålen og det hele blancheres i 10 min.
hældes i en sigte og drænes for vand
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2023/08/DSC_0324k-56-15-324.jpg)
tilsæt 2 – 3 stk. æg som røres i hvidkålen, tilsæt ½ tsk. paprika, ½ tsk. sort
peber, salt og 1 tsk. timian
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2023/08/DSC_0325k-56-15-325.jpg)
tilsæt 2½ spsk. mel og evt. lidt rasp, det hele røres sammen og sættes på den varme
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2023/08/DSC_0326k-56-15-326.jpg)
pande med en ske, steger 2 – 3 min. på hver side over medium varme
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2023/08/DSC_0327k-56-15-327.jpg)
serveres med cremefraiche eller yoghurt tilsat hvidløg, dild og salt.
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2023/08/DSC_0328k-56-15-328.jpg)
det er tid til servering.
![Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er DSC_0330k-56-15-330.jpg](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2023/08/image-1.jpeg)
Dagens tallerken, Skaftkoteletter/koteletter med sprøde hvidkålskartofler
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar