• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Æblekage med pekannødder, perlesukker og gurkemeje

22. august 2023 by John Frøslev Skriv kommentar

En klassiker i nye klæder. Den nemme, svampede æblekage
toppes med sprødt perlesukker smagt til med gurkemeje og
Calvados.
køkkenet kalder

Ingredienser: (8-10 stykker)
135g sukker
2 stk. æg
3 spsk. mælk
125g smør, blødt
150g hvedemel
1 tsk. bagepulver
80g perlesukker
½ spsk. gurkemeje
1 tsk. calvados (kan undlades)
5-6 stk. små røde æbler
50g pekannødder
50g smør, koldt
1 tsk. kanel, stødt
lidt rasp til formen

Start med at tænde for ovnen på 175gr.
smør en springform ca. ø 24 cm. i diameter

og drys med rasp.
Pisk blødt smør og sukker luftigt med håndmikser

tilsæt æggene, et ad gangen.
I en skål, tilsæt mel og bagepulver, bland mel og

bagepulver og sigt det i æggemassen tilsæt mælk,

og bland det godt

kom dejen ud i formen,

kom perlesukkeret i en lille plastpose, og tilsæt gurkemeje
og evt. calvados, gnid gurkemejen ind i sukkeret,
så det farves gult.

Fjern kernehuset på æblerne, og skær dem i både
tryk æble-bådene ned i dejen.

hak pekannødderne groft, og drys dem over, høvl

det kolde smør over kagen med en ostehøvl, så det

dækker hele kagen. Drys med kanel og perlesukker.
Bag kagen i den nederste del af ovnen, ca. 25 min.

prik med en strikkepind for at mærke om kagen er
færdig, der må ikke følge dej med på pinden.
lad kagen stå et øjeblik på en bagerist
tag formen af kagen og lad den køle af på en
bagerist, klar til servering.

Dagens kage, Æblekage med pekannødder, perlesukker og gurkemeje
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk

Previous Post: « Aktuelle madplan for uge 34
Next Post: Skaftkoteletter med sprøde hvidkålskartofler »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme