Hovedkål er en grøn, rød eller hvid toårig plante, der høstes i sit
første år for sit kålhoved med tynde blade i tætte lag. Hovedkål er
en samlebetegnelse for flere sorter af havekål: hvidkål, rødkål,
savoykål og spidskål. Især hvidkål omtales ofte blot som kål.
køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
4 stk. koteletter
salt og peber
30g smør
2 spsk. olivenolie
7 – 10 stk. Champignon
1 stk. løg
2 – 3 fed hvidløg
1½ spsk. hvedemel
1 dl. Hønsebouillon
300g hvidkål
1 stk. løg
2 spsk. flydende fedtstof/olie
1 -2 fed hvidløg
2 stk. æg
½ tsk. paprika
½ tsk. sort peber
2½ spsk. mel
Start med koteletterne som brunes af på panden og steger videre i
ca. 4 min. på hver side, tages af og dækkes med folie.
Champignon skæres i skiver, løg hakkes og sauteres på panden i 2 – 3 min
sammen med champignon, hvidløg hakkes fint og steger med i 1 – 2 min.
Tilsæt 1½ spsk. hvedemel og 1 dl. Hønsebouillon
rør det hele godt sammen og tilsæt kødet og steger i 3 – 5 min.
Hvidkål:
kålen deles og skæres fint ud, gerne på et mandolinjern
løg og hvidløg hakkes fint vendes på en hed pande i lidt oli ca. 1 min.
tilsættes til hvidkålen og det hele blancheres i 10 min.
hældes i en sigte og drænes for vand
tilsæt 2 – 3 stk. æg som røres i hvidkålen, tilsæt ½ tsk. paprika, ½ tsk. sort
peber, salt og 1 tsk. timian
tilsæt 2½ spsk. mel og evt. lidt rasp, det hele røres sammen og sættes på den varme
pande med en ske, steger 2 – 3 min. på hver side over medium varme
serveres med cremefraiche eller yoghurt tilsat hvidløg, dild og salt.
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Skaftkoteletter/koteletter med sprøde hvidkålskartofler
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar