• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Shack Burger

23. september 2020 by John Frøslev Skriv kommentar

En burger er en sandwich bestående af en eller flere flade bøffer
af hakket kød, typisk Oksekød, placeret i en gennemskåret bolle.
Betegnelsen burger, bruges også hvis. Kødet erstattes af alternativer,
f. eks. En plantebaseret bøf eller portobellosvampe.
Køkkenet kalder

Ingredienser: (3 – 4 pers.)
650g hakket oksekød med en god fedtprocent
Sharck-bøfmarinade:
1 tsk. peber, hvid
1 tsk. chili, tørret
1 tsk. peber, sort
1 tsk. løgpulver
1 tsk. salt
1 tsk. timian, tørret
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. paprika
1 dl. Smør, klaret
Peber- og sennepsmayonaise:
4 dl. Mayonaise, god
½ tsk. hvid peber
2 spsk. Dijon sennep
1 dl. Ketchup, Heintz
Grøntsagstopping:
1 stk. Iceberg, salathoved
2 stk. Tomater
Lidt salt,
sukker og sort peber
2 stk. syltede agurker eller agurkesalat
1 stk. zittauerløg
4 skiver god cheddarost
Bøffer:
Form bøfferne af farsen på ca. 160g pr. stk. gerne i en bøfformer

Grill bøfferne på en meget varm grill til de er medium

Drys med salt undervejs og afslut med peber
Det tager ca. 5 min.
Pensl bøfferne med shack-marinaden, når de kommer af grillen
Shack-bøfmarinade:

Smelt det klarede smør og tilsæt alle de tørrede krydderier

Rør det grundigt sammen
Lad det trække ved rumtemperatur i ca. 1 time på køkkenbordet
Peber- og sennepsmarinade:

Fordel mayonnaisen i to skåle
I den ene skål tilsættes peberet, rør det godt sammen
I den anden skål tilsættes sennep, rør det godt sammen
Grøntsagstopping:
Tag 4 store blade af icebergsalaten og skyl dem grundigt

Fold kanterne ind og giv dem et tryk, så de fungerer som en
platform til at anrette resten ovenpå

Skær løget i tynde skiver
Skær tomaterne i skiver og drys med lidt salt, sukker og peber,
så de afgiver lidt væske
Skær gode tykke skiver af de syltede agurker
Start med at komme 2 skiver tomat ovenpå hvert salatblad,
derefter et par skiver løg
Og til sidst 4 skiver agurkesalat
Derefter tilføjes steger af pebermayonaise og sennepsmayonaise
og til sidst ketchup

Nu er de klar til at anrettes ovenpå bøffen.
Samling af burgeren:
Start med at flække bollen og rist den i lidt klaret smør på en pande,

Så de bliver gyldne og karamelliserede, sørg for at bollen er i
konstant bevægelse
Ovenpå bollen lægges bøffen og derefter cheddarosten

Osten smeltes med en bunsenbrænder

Ovenpå bøffen lægges grøntsagstoppingen og på
toppen sættes top-bollen

Er nu klar til servering.

Dagens tallerken, Shack Burger, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Pizza

Previous Post: « Sommer-flæskesteg med rodfrugter og persille/oliven tapenade
Next Post: Sprængt Ribbensteg med løg og æbler »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 on the Foodie Pro Theme