En burger er en sandwich bestående af en eller flere flade bøffer
af hakket kød, typisk Oksekød, placeret i en gennemskåret bolle.
Betegnelsen burger, bruges også hvis. Kødet erstattes af alternativer,
f. eks. En plantebaseret bøf eller portobellosvampe.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (3 – 4 pers.)
650g hakket oksekød med en god fedtprocent
Sharck-bøfmarinade:
1 tsk. peber, hvid
1 tsk. chili, tørret
1 tsk. peber, sort
1 tsk. løgpulver
1 tsk. salt
1 tsk. timian, tørret
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. paprika
1 dl. Smør, klaret
Peber- og sennepsmayonaise:
4 dl. Mayonaise, god
½ tsk. hvid peber
2 spsk. Dijon sennep
1 dl. Ketchup, Heintz
Grøntsagstopping:
1 stk. Iceberg, salathoved
2 stk. Tomater
Lidt salt,
sukker og sort peber
2 stk. syltede agurker eller agurkesalat
1 stk. zittauerløg
4 skiver god cheddarost
Bøffer:
Form bøfferne af farsen på ca. 160g pr. stk. gerne i en bøfformer
Grill bøfferne på en meget varm grill til de er medium
Drys med salt undervejs og afslut med peber
Det tager ca. 5 min.
Pensl bøfferne med shack-marinaden, når de kommer af grillen
Shack-bøfmarinade:
Smelt det klarede smør og tilsæt alle de tørrede krydderier
Rør det grundigt sammen
Lad det trække ved rumtemperatur i ca. 1 time på køkkenbordet
Peber- og sennepsmarinade:
Fordel mayonnaisen i to skåle
I den ene skål tilsættes peberet, rør det godt sammen
I den anden skål tilsættes sennep, rør det godt sammen
Grøntsagstopping:
Tag 4 store blade af icebergsalaten og skyl dem grundigt
Fold kanterne ind og giv dem et tryk, så de fungerer som en
platform til at anrette resten ovenpå
Skær løget i tynde skiver
Skær tomaterne i skiver og drys med lidt salt, sukker og peber,
så de afgiver lidt væske
Skær gode tykke skiver af de syltede agurker
Start med at komme 2 skiver tomat ovenpå hvert salatblad,
derefter et par skiver løg
Og til sidst 4 skiver agurkesalat
Derefter tilføjes steger af pebermayonaise og sennepsmayonaise
og til sidst ketchup
Nu er de klar til at anrettes ovenpå bøffen.
Samling af burgeren:
Start med at flække bollen og rist den i lidt klaret smør på en pande,
Så de bliver gyldne og karamelliserede, sørg for at bollen er i
konstant bevægelse
Ovenpå bollen lægges bøffen og derefter cheddarosten
Osten smeltes med en bunsenbrænder
Ovenpå bøffen lægges grøntsagstoppingen og på
toppen sættes top-bollen
Er nu klar til servering.
Dagens tallerken, Shack Burger, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar