• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Sommer-flæskesteg med rodfrugter og persille/oliven tapenade

17. september 2020 by John Frøslev Skriv kommentar

En let sommer steg, både som tilberedning og kaloriemæssig indtag,
Nydes gerne med et enkelt glas rød/hvidvin til.
Køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)
1,2 kg svinekam (ridset)
2 spsk. Fennikelfrø
2 tsk. groft salt
300g nye kartofler
4 stk. gulerødder
½ stk. broccolihoved
1 stk. citron
1 bundt kruspersille
100g sorte oliven
1 spsk. Olivenolie
1 fed hvidløg
Salt og peber
Start med at gå sværen efter, sørg for at den er ridset helt ned til kødet

Salt og fennikelfrø knuses let i en morter
Gnid sværen med fennikelfrø og salt

Læg stegen i en bradepande, gerne foret med bagepapir
Steg svinekammen i en forvarmet ovn på 220gr i ca. 20 min.
Steg derefter stegen færdig ved 200gr i 1 time

Skrub kartoflerne rene, halver dem, hak lidt persille og citronskal groft

Vend kartoflerne sammen med persille, citronskal og olivenolie
Skræl gulerødderne og skær dem ud i grove stykker,
bland dem sammen med kartoflerne, broccolien deles i små buketter
Broccoli buketterne lægges sammen med kartofler i ovnen, de sidste 15 min
Kartoflerne, gulerødder krydres med salt og peber, og læg demved siden af
stegen i bradepanden. Og lad dem stege med de sidste 45 min.

Lav en tapenade af resten af persillen og oliven blend det fint sammen
med 1 spsk. Olie og 1 fed hvidløg

Smag til med salt og peber
Skær stegen i skiver og anret den med kartofler og
stegesky fra bradepanden

Server med oliventapenade og en grov salat
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Sommer-flæskesteg med rodfrugter og
persille/oliven tapenade, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris

Previous Post: « Bagt laks med grønlangkål
Next Post: Shack Burger »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme