• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Sprængt Ribbensteg med løg og æbler

29. september 2020 by John Frøslev Skriv kommentar

En let saltning gør ribbenstegen ekstra saftig og smagfuld,
og det er ikke svært.
Køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)
1 kg ribbensteg (med ridset svær)
2 spsk. Salt
1 spsk. Sukker
1 tsk. Peberkorn, let knuste
Pynt:
Frisk timian
Tilbehør:
4 stk løg, skåret i både
3 stk. æbler, skåret i ringe
Stegte æbler, løg og rugbrød eller kartofler
Start med at blande salt, sukker og peber,

og gnid stegen godt ind i blandingen

Læg den i en plastpose i 48 timer, vend den af og til

Skyl kødet, læg det i en bradepande

Gnid lidt salt på sværen og stik små timiankviste ned imellem sværen

Stil stegen højt i ovnen ved 200gr i ca. 1 time og 15 minutter,
Efterbrun om nødvendigt ved 250 gr.
Men hold øje med farven på stegen
Skær løg i både og æbler i ringe, hvor kernehuset er stukket ud

Steg løgbåde og æble ringe på en pande i lidt fedt fra stegen,

Tilsæt 1 spsk. Kinesisk soya til løgene

Steg æblerne på samme pande, til de har taget farve

Server det til stegen med et drys grønt, rugbrød eller knækbrød
Det er tid til servering

Dagens tallerken, Sprængt Ribbensteg med stegte løg,
æbler og rugbrød. Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris

Previous Post: « Shack Burger
Next Post: Gæstemiddag, “fødselsdag” »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme