• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Sennepsbraiseret Nakkefilet med cremede kartofler og kålsalat med æbler

24. oktober 2025 by John Frøslev Skriv kommentar

Helstegt sennepsbraiseret nakkefilet i gryde, som er sat i ovnen smager fantastisk! 
Nakkefilet kan nydes hele året, det er blot tilbehøret man ændre på. Om sommeren
så nye kartofler og en frisk sommersalat og om vinteren så er kogte kartofler og en
god vidunderlig sovs hertil.
Køkkenet kalder.

Ingredienser: (4 pers.)
800g nakkefilet
salt og peber
2 stk. løg
1 spsk. Smør
4 kviste timian
1 knsp. Muskatnød, revet
2½ dl. Æblemost
3 dl. Vand
6 spsk. Dijonsennep
750g kartofler
2 stk. porrer
1½ dl. Piskefløde
½ stk. spidskål
2 stk. æbler
1 håndfuld kørvel
2 spsk. Æblecidereddike
2 spsk. Oliven olie

Start med at krydre kødet med salt og peber

skær løg i tynde strimler, smelt smørret i en braiseringsgryde og

brun kødet godt på alle sider. Tag kødet op og løgene i, steg

dem i 7-8min. Til de begynder at brune. Krydr med salt og peber

og tilsæt timian, muskatnød, æblemost, vand og sennep.
læg kødet i gryden og kom låg på og sæt gryden i ovnen ved
180gr. i 2 timer.

Skræl kartoflerne og skær dem i skiver, skær porrer i skiver på

1 cm. Når kødet har fået 2 timer, tages gryden ud af ovnen. Tag
kødet op og læg til side.

kom kartofler og porrer i gryden og tilsæt fløde. Vend det sammen
og læg kødet tilbage oven på. Kom låg på og sæt gryden tilbage

i ovnen i 40 min. Stadig ved 180gr.
tag låget af og lad retten stege færdig i 15 min. Lav imens salaten,

snit kålen fint og skær æbler i tynde skiver. Vend det sammen med
grofthakket kørvel, plukkede brøndkarse, æblecidereddike og
olivenolie og krydr med lidt salt og peber.
klar til servering

Dagens tallerken, Sennepsbraiseret nakkefilet med cremede kartofler og salat
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Aften

Previous Post: « 5 korns Grovbrød
Next Post: Aktuelle Madplan for uge 44 »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme