
Pulverkaffe er en drik, der er baseret på bryggede kaffebønner, og som muliggør
hurtig tilbederedning af kaffe ved at tilføje varmt vand eller mælk. Kaffen kaldes
også instantkaffe, instant kaffe og neskaffe som er en dannet efter varemærket
“Nescafé”. Kaffen er i pulveriseret eller krystalliseret form.
køkkenet kalder

Ingredienser:
20g Instanskaffe
80g sukker
1 dl. Meget koldt vand
2½ dl. Piskefløde
100g kondenseret mælk
50g chokolade, mørk og hakket groft
3 blade husblas, smeltet
Topping:
20g hasselnødder hakket fint
Start med at lægge husblas i koldt vand i mindst 10 min. Og komme kaffe,

sukker og vand

i en skål eller i et højt glas

og pisk med elpiskeren til du har en tyk cremet eksistens

pisk fløden til skum

og tilsæt den kondenseret mælk, pisk det godt sammen

bland det med kaffecremen, hak chokoladen groft og tilsæt den til cremen

Smelt nu husblassen under lav varme med det vand der nu hænger ved,
træk den fra varmen og lad den køle lidt af.

hæld nu den smeltede husblas, i en tynd stråle i iscremen imens der røres.
(det gør at, isen ikke smelter så hurtigt)
sættes nu i fryseren i 4 – 5 timer og der røres i isen hver halve time, for at
undgå iskrystaller i isen eller køres nu på is-maskinen til en soft-dejs agtig

konsistens og fyldes i portions skåle eller i en stor skål, stilles i fryseren i

3 – 4 timer. Og er klar til servering med finthakket hasselnødder på toppen.

Dagens dessert, Kaffe-is med chokolade og nødder
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Skriv et svar