Denne dessert-opskrift har jeg fra Eva Ravnbøl’s bog ”Min Italienske drøm”
opskriften stammer fra den gamle fine restaurant ”Dal Bolognese” på
Piazza del Popolo i Rom. En af de få is-opskrifter hvor man ikke skal bruge
is-maskine. Semifreddoen er en sand himmerigsmundfuld.
køkkenet kalder
Ingredienser:
40g mandler
70g sukker
3 stk. æg
3 spsk. sukker
3 dl. Piskefløde
25g mørk chokolade
2 spsk. Amaretto (Mandellikør)
Start med at smelte sukkeret langsomt på en stor pande
Når det er flydende, hældes de hele mandler på og det
hele simrer i 10 – 15 minutter under omrøring.
Hæld blandingen ud på en kold overflade med bagepapir på
og vent til det køler af.
når det er helt stift og koldt, hakkes eller blendes det i små
stykker, ligeledes med chokoladen som skæres i små stykker
æggene deles i to skåle, hvider for sig og blommer
for sig. Hviderne piskes stive, og derefter piskes blommerne
med de 3 spsk. sukker, (tilsæt nu Amaretto mandellikør, kan
undværes). I en tredje skål piskes fløden halvstiv.
Til sidst blandes det hele nænsomt sammen- mandelstykker
og chokolade til allersidst. Det hele kommes i en skål eller
beholder og sættes i fryseren i fire-fem timer.
Tag isen op af fryseren ca. 15 minutter før den skal serveres.
Klar til servering.
Dagens dessert: Semifreddo med mandelkrokant og Amaretto
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
PS. Et lille tip, skær et stykke bagepapir ud i samme bredde som formen,
du vil fryse i, er lang.
Beklæd formen med papiret sådan at det hænger ud over kanten i begge
sider af formen, hæld ismassen i og buk enderne af papiret ind over isen
sæt låg på og i fryseren med den
Når du skal ha’ isen ud af formen, lad den stå et øjeblik og skær så enderne fri
med en kniv, tag fat i papiret og løft isen ud af formen, nemt og ligetil.
Det er tid til servering.
Dagens dessert, Semifreddo al croccante di mandorle (Isdessert med mandelkrokant)
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar