Alle elsker en schnitzel! Som traditionelt er lavet af kalvekød,
men kan også tilberedes af kyllingebryst som er banket lidt fladt.
Schnitzel ” á la Holstein” refererer til Friedrich von Holstein,
som opfandt opskriften i slutningen af det 19. århundrede i Berlin.
Efter skarp stegning af kalvekødstykkerne på traditionel måde
toppede han dem med et stegt æg, salt ansjos og kapers smørsauce.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (2 pers.)
2 stk. schnitzler af kalveinderlår
25g mel
Salt og peber
1 stk. æg
50g rasp
50g smør/olie
400g kartofler, kogte
25g smør/olie
Salt og peber
2 stk. æg
100g ærter
4 stk. ansjosfileter
1 stk. citron
Start med at krydrer melet med salt og peber
Vend schnitzlerne i melblandinge
Dyp dem i sammenpisket æg og vend dem i rasp
Steg schnitzlerne gylden og sprøde i fedtstoffet
Pommes sautés:
Skær de kogte kartofler i tykke skiver og
Steg dem gyldne i fedtstoffet på panden,
På begge sider og krydr med salt og peber
Steg æggene på panden og varm ærterne i lidt vand med salt
Server schnitzlerne med spejlæg og ansjosfileter lagt som et
kryds over blommen,
Pommes sautés, ærter og citronbåde
Klar til servering.
Dagens tallerken, Schnitzel Holstein med spejlæg, pommes
sautés og ærter,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar