I dag går vi i det Russiske køkken, et sted man ikke kommer så tit.
Men vil man være på forkant med de nye madtendenser og imponere
familie og venner med anderledes spændende mad?
Russisk mad er meget spændende og smagfuld. Der er mange
fællestræk med den nye nordiske madlavning, men alligevel har den
helt sin egen spændende stil.
Billederne er med sous vide metoden, men opskriften er som tilberedt i ovnen.
Vi går til den og smager på sagerne.
Ingredienser.:(2 pers)
4 – 600 g kyllingefilet
1 stk. æg
½ dl. Mælk
75 g mel
100 g rasp fint og krydret
½ dl. Olie
150 – 200 g. butterfly pasta
1 stk. gul peber
1 stk. rød peber
Salt og peber
Forvarm ovnen til 180 gr.
Sæt en gryde over varmen med let saltede vand, kog op
Kog pastaen efter anvisning på posen
Slå kyllingebrysterne flade og møre med en kødhammer,
imellem to stykker plastik
Ved sous vide metoden, vaccumeres koteletterne i vandbadet 1time
ved 61 gr.
Bland æg og mælk sammen
Bland rasp med salt og peber
Strø mel på koteletterne, dyp i æg og vend i raspblandingen
Varm olien på en pande til god varme
Skru end for varmen til moderat varme
Steg koteletterne gyldenbrune på begge sider
Læg koteletterne på en bageplade
Bag i ovnen i 10 min.
Anrettes med meget tynde strimler af peberfrugterne på toppen
Klar til servering
Sovs.:
3 spsk. Smør
115 g champignon, skåret i skiver
3 spsk. Mel
3 dl. Hønsebouillon
3 dl. Fløde
70 g parmesanost, friskrevet
Varm smørret i en lille gryde
Sauter champignon til de er møre
Strø med mel og kog i 2 min over svag varme
Rør bouillon og fløde i
Skru ned for varmen og lad det simrer indtil sovsen er tyk
Rør ost i, lad det småkoge i 2 min.
Klar til servering
Dagens tallerken, Russiske kylling koteletter med butterfly pasta og
champignon sauce, Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar