Rump steak er en betegnelse, der bruges til at beskrive
udskæringen af oksekød. Det kan referer til: en bøf fra den
øverste halvdel af en amerikansk skåret rund bøf.
En rund bøf er en bøf fra ”runde”, det bagerste
ben af koen (øverst på låret)
Køkkenet kalder
Ingredienser:(4 pers)
4 skiver velhængt tykstegsfilet, ca. 600 g
1 spsk. olie
Salt og peber
4 stk. kartofler, store
Evt. 35 g smør
Skræl kartoflerne
Skær den i skiver,men ikke helt igennem (stik en kødnål igennem
på langs af kartoflen, så langt uden mod den ene kant som muligt,
og skær ned til kødnålen, træk kødnålen ud)
Læg kartoflerne i et ildfast fad
Læg en stribe fedtstof på toppen af kartoflen
Krydr med salt
Sæt fadet i en forvarmet ovn på 210 gr. i ca. 1 time til de er møre
Skær kødet ud i skiver ca. 5 – 6 mm tykke
Bank kødskiverne let flade med knyttet hånd
Pensl dem med olie
Krydr med salt og peber
Steg dem på en god varm grill eller grillpande
Eller i smør på en stegepande
1 – 2 min på hver side
Lad dem hvile i ca. 1 – 2 min før de serveres
Bordelaise – sauce:
2 dl. Rødvin
1 stk. Chalotteløg
Krydderbuket af:
1 bdt. Persille
1 kvist timian
1 laurbærblad
2 spsk. Smør
2 spsk. Mel
4 dl. Bouillon eller fond
100 g Oksemarv
½ tsk. salt pr liter kogevand til marven
Kog rødvin, det pillede finthakkede chalotteløg og
Krydderurtebuketten sammen i en gryde uden låg
Reducer til ca. halvdelen og si det
Smelt fedtstoffet og rør melet i
Kog det godt igennem under omrøring, til det bliver nøddebrunt
Spæd med bouillon eller fond og den reduceret rødvin
Lad saucen koge yderlige 10 min
Skyl oksemarven i koldt vand (kan undværes)
Skær den i skiver eller terninger
Kog den sagte nogle minutter i let saltet vand
tag marven op med hulske
Tilsæt den til saucen straks inden serveringen
Dagen tallerken, Rump steak med hasselbackkartofler,
bordelaise sauce og brøndkarse eller grøn salat.
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar