Endnu en gammel ret i Danmark kaldet rullesteg med svesker
og i Italien er det porchetta, men med lidt andre krydderier i,
kært barn mange navne.
Vi steger den i trykkogeren, så er den færdig på 30 – 40 min.
Når man gør det på denne måde, har man den fulde smag
fra kødet, intet går til spilde eller fordamper, det hele bliver i gryden.
Vi går til den.
Ingredienser.:(2 – 3 pers)
1 stk. rullesteg ca. 800 g
4 stk. laurbærblade
½ l. vand
25 g smør/fedtstof
15 – 20 g smør/fedtstof (til smørbolle)
2 – 3 spsk. hvedemel til smørbolle
200 g rødkål
6 stk. kartofler
Vi starter med at brune stegen i trykkogeren godt på alle sider.
Til dette bruger vi smør/fedtstof
Skræl eller skrab kartoflerne og kog dem møre ca. 20 min
Når stegen er godt brunet tilsættes ½ l. vand og laurbærbladene
Krydr med salt og peber
Læg låg på trykkogeren og sæt tryk på (god varme)
Når man kan høre ventilen, dæmpes varmen til 3 (ud af 9)
Steger nu i 30 min.
Rør en smørbolle sammen (smør/fedtstof og mel røres godt sammen)
Varm rødkålen i en lille gryde
Når stegen er færdig, tages den op af gryden og skæres i pæne skiver
Stegeskyen koges op igen og smørbollen tilsættes lidt ad gangen
Sammen med en lille sjat piskefløde
Til ønsket konsistens er opnået
Tilsæt lidt kulør, hvis det ønskes
Smag til med salt og peber evt. lidt gele
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Rullesteg med svesker, rødkål og brun sovs,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar