Rødtunge er en fladfisk i familie med helleflynder. Udbredt i Nordatlanten fra Spanien
til det nordlige Norge. Det er en smagfuld spisefisk med magert kød, men den er
væsentlig dyrere end rødspætten. En dejlig lækker fast fisk, at tilberede på,
uanset om den skal steges eller dampes, så kan det kun blive vellykket.
køkkenet kalder
Ingredienser: (2 pers.)
5 stk. rødtungefilét
3 stk. skalotteløg
2 – 3 stk. Kejserhatte eller portobello
¼ stk. blomkål
40g syltede asier
25g smør
2 dl. Hvidvin
1½ dl. Bouillon eller fond
lidt olie til stegning
3 – 400g kartofler små
Start med at skære sidefinnerne af fileterne og fjern benene
langs ryggen, læg dem med ryggen opad, krydr med salt og
peber og rul dem fra den tynde ende.
læg dem i en lille gryde og hæld hvidvin over. Lad dem simre,
så fisken dampes mør under låg i ca. 10 – 15 min.
Skræl løgene og skær dem i fine ringe, riv svampene i mindre stykker,
skær blomkål i små buketter, hak asierne fint.
Steg svampene af på panden i lidt olie.
tilsæt blomkål og 2/3 del af løgene, smag til med salt og peber
Steg de resterende løg af i en lille gryde, kom bouillon eller fond på
tag afkoget fra de dampede fisk og kom det op i saucen
tilsæt smør og asier, pisk det op med piskeris.
Anret med svampe og blomkål i bunden af tallerkenen, læg fisken
ovenpå og kom sauce over, pynt med friske urter.
Klar til servering.
Dagens tallerken, Rødtungeruller i vin, med hvidvinssauce og svampe
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar