• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Wok-ret Thit Kho vietnamesisk hverdagsret

18. maj 2023 by John Frøslev Skriv kommentar

Thit Kho er en vietnamesisk ret, hvor man karamelliserer svinekød og simrer det
med fiskesauce og kokosvand (eller bare vand). Det giver det møreste kød, som
spises med ris og grønt.
køkkenet kalder

Ingredienser: (2 pers.)
300g Nakkefilét, flæsk i skiver kan også bruges
2 fed hvidløg, knuste
½ stk. løg, finthakket
2 spsk. olie
2 spsk. sukker eller palmesukker
½ dl. vand eller kokosmælk
4 spsk. fiskesauce
½ tsk. peber
1 spsk. sukker
olie til stegning
evt. lidt chili
Jasminris

Start med at skære kødet i strimler,

og derefter i mindre, mundrette stykker.

Bruges der flæsk i skiver, fjernes sværen først.
hak løg og hvidløg fint og bland kødstykkerne med løgene, sammen i en
skål og lad det trække i 5 min.

sæt en wok eller mellemstor gryde over mellemhøj varmen og tilsæt olie

fordel sukker eller palmesukker over olien, rør ikke i massen, mens den
karamelliseres. Når karamellen opnår en mørkebrun farve, tilsættes kødet.

rør kødet rundt så det bliver stegt jævnt. Tilsæt vand eller kokosmælk
fiskesauce, sukker, peber og evt. chili.

når det koger op, sættes der et låg på gryden, skru ned på lav varme
og lad det simre i 30 min. Smag til sidst efter med salt eller fiskesauce.

Retten serveres med jasminris og evt. en salat, agurkeskiver eller andet grønt.
det er tid til servering.

Dagens tallerken, Thit Kho vietnamesisk hverdagsret med ris og salat
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Aften

Previous Post: « Rødtungeruller i vin med hvidvinssauce og svampe
Next Post: Grøntsagsgryde med nøddedrys og mosede kartofler »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme