Galette fra det normandiske ord kale, der betyder flad kage, er et
udtryk, der bruges i fransk køkken til at betegne forskellige typer
flade runde eller friformede kager.
Normalt bagt af boghvedemel og med et velsmagende fyld.
køkkenet kalder
Ingredienser: ( 4 pers.)
Dej:
200g hvedemel
50g rugmel
(eller 250g boghvedemel)
1 tsk. salt
100g smør, koldt
½ dl. vand
Fyld:
1 stk. æg
100g flødeost naturel
400g kogte rødbeder
100g bacon
4 spsk. solsikkekerner/Sesamfrø
3 stk. forårsløg eller hakket purløg
Pynt evt. med mango eller ananas i små tern
Dej:
bland de to slags mel
(jeg brugte foodprocessoren)
Skær smørret i små tern og smuldr det i melet
(jeg brugte boghvedemel, en meget skør dej)
tilsæt vand og ælt dejen hurtigt sammen.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir
til en stor cirkel i 2 mm tykkelse
Træk det øverste papir af og træk dejen
på det nederste papir over på en bageplade
Fyld:
Pisk ægget samme i en lille skål
hæld halvdelen fra i en kop
rør flødeosten samme med det halve æg i skålen,
smør blandingen ud fra midten af dejen og til ca. 5 cm
fra kanten, skær rødbederne i tynde skiver ca. 2 – 3 mm og
bred dem ud oven på flødeosten, skær baconet i
ca. 2 cm store stykker og drys dem over rødbederne
Fold dejkanten ca. 5 cm. ind over fyldet
(brug bagepapiret som galetten ligge på, til at bukke kanten med)
Pensl kanten med resten af ægget og drys med
Solsikkekerner/Sesamfrø. Bag galetten nederste i ovnen
ved 190 gr. i 30 – 40 min. til kanten er gennem bagt og gyldenbrun
Drys med fintsnittet forårsløg/purløg og mango/ananas tern
inden serveringen
Server evt. en skål salat til
Det er tid til servering
Dagens tallerken, Rødbede – Galette med flødeost og bacon,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar