• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Amaretto-krans

21. august 2019 by John Frøslev Skriv kommentar

Ingredienser: (en krans 10 – 12 stk.)

Fyld:
75g tranebær
50g mandler
1 dl. amaretto
100g marcipan
Dej:
50g gær
1 dl. mælk
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
1 stk. æg
100g smør
300g mel
1 stk. æg til pensling
1 spsk. mandler, hakkede
1 spsk. perlesukker

Start med at hakke tranebær og mandler

Bland hakkede mandler og hakkede tranebær sammen

Hæld amarettoen over, lad det trække natten over
rør gæren ud i mælken og tilsæt sukker, salt og æg

Smuldr smørret i melet, rør mælkeblandingen i

Ælt dejen godt igennem

Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 min.
Riv marcipanen og vend den i amaretto-blandingen

Rul dejen ud i ½ cm. tykkelse og

Fordel amaretto-fyldet over dejen

Rul dejen sammen som en roulade og skær 1 cm. brede snit
halvejs ned i rouladen

Tryk snittene skiftevis til hver side og saml rouladen
til en krans på en bageplade med bagepapir

Pensl med sammenpisket æg, drys med hakkede mandler og perlesukker
bages nu i ovnen ved 180 gr. i 25 – 35 min.
Tages ud og afkøles

Klar til servering

Dagens kage, Amaretto-krans og en kop kaffe, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk

Previous Post: « Rødbede – Galette med flødeost og bacon
Next Post: Grillstegt okse- bovsteak med blomme – rabarbersalsa »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme