• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Grillstegt okse- bovsteak med blomme – rabarbersalsa

4. september 2019 by John Frøslev Skriv kommentar

I dag laver vi en lidt anderledes bovsteak, af oksekød
Oksebov er stykket mellem oksens forben og hals som giver
udskæringen oksebov.

Vi taler om et godt marmoreret stykke kød, med masser af
smag, me som kan indeholde en del sener og bindevæv som
kræver længere stegetid.

Der ka også bruges en beef af filet eller et andet stykke godt
oksekød som kan tåle at være rødt.

Oksebovsteak er en sjælden udskæring at finde i forretningerne
men spørg slagteren, han hjælper gerne

Vi går i køkkenet.

Ingredienser: (2 pers.)
1 stk. bovsteak, okse ca. 3 – 400g
2 tsk. herbes de provence
salt og peber
1½ dl. ris, brune
3 dl. hønsebouillon
1 bundt purløg
Salas:
30g rødløg
1 tsk. olie
3 spsk. balsamico, hvid
200g blommer
100g rabarberstilke
3 spsk. sukker
salt og peber

Kog risene efter anvisningen på posen ca. 30 – 35 min.
lad dem trække 5 min.
klip purløg i risene, lige før serveringen

Hak rødløg meget fint.

Kom det i en gryde med olie og balsamico
kog det uden låg til balsamicoen er kogt ned til ca 1½ spsk.

Skær blommer i halve og skær rabarberne i ca 1 cm. stykker
kom blommer og rabarber i gryden
Tilsæt sukker

Opvarm under forsigtig omrøring, til sukkeret er smeltet
træk gryden fra varmen

Lad salsaen trække i mindst 10 min.
smag til med salt og peber

Dup bovsteaken tør med køkkenrulle
Lad fedtkanten blive siddende under stegningen
giver smag til steaken, kan fjernes efter stegningen
Smør med lidt olie på steaken

Drys med salt, peber og provence krydderi
Steg på grillen eller en grill- pande i 4 min.

på hver side, (alt efter hvor rød man ønsker sin steak, med 4 min. på
hver side, bliver den meget rød og det foretrækker jeg, men giv den
lidt mere, hvis den skal være mindre rød)

Tages af grillen og trækker pakket ind i stanniol 5 – 10 min.
Skæres ud på skrå i tynde skiver

Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Grillstegt oksebovsteak med blomme – rabarbersalsa og
ris, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grill retter

Previous Post: « Amaretto-krans
Next Post: Skaftkoteletter med honningstegte grøntsager og edamamehummus »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme