• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Grillet spareribs og ananas med årstidens salat

14. august 2019 by John Frøslev 6 kommentarer

Vi går til grillen og laver spareribs i dag
Spareribs eller side ribben som de også kaldes, udskåret af svinekød
eller oksekød, kogt, stegt og grillet, spises i mange forskellige køkkener
rundt om i verden.

De er den billigste udskæring af svinekød og oksekød. Udtrykket
spareribs stammer fra plattysk “ribbsper”.

De er også populære i det kinesiske og amerikansk kinesiske køkken
Den vestligste udgave af kinesiske spareribs er faktisk fremstille på
samme måde som char siu, men uden ribben.

Grillen kalder

Ingredienser: (2 pers.)
4 stk. spareribs
1 – 2 dl. soya
olie til at smøre grillristen med
½ stk. ananas skåret i både
Salat:
lidt icebergsalat
1 stk. gulerod, revet
40g ærter
40g majs
1 stk. tomat
et par spsk. dressing lavet på følgende måde
½ dl. olivenolie
1 tsk. balsamico
et nip salt
krydderier efter smag, rosmarin, timian oregano, peber, hvidløg
og sennep, rør alle ingredienserne sammen og vend salaten i dressingen

Start med ar marinerer spareribs i et fad eller skål med soya.

Marinerer i mindst 2 timer, meget gerne i 7-8 timer
vend spareribsene et par gange undervejs
Tænd op i grillen

Sæt en drypbakke imellem de varme kul
smør risten med olie, over indirekte varme
læg spareribsene på indirekte varme

læg låg på grillen
Griller nu i 30 min.
Flæk ananassen og skræl den
skær den ud i minimum 2 stykker, som skæres i både
læg dem på grillen på indirekte varme ved siden af spareribsene

kig til dem og vend spareribsene, låg på igen
Griller ni i ca. 20 min. prøv om de er møre
bland imens salaten og dressing
kog evt. lidt pasta til salaten

Serveres som tilbehør eller blandes i salaten

Lad spareribsene trække i ca. 10 min.
Grill imens ananas og evt. strimler af squash på direkte varme

Så er der klar til servering

Dagens grill-tallerken, Grillet spareribs med ananas, salat og brød,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grill retter

Previous Post: « Gæstemiddag “Sommer-menü”
Next Post: Rødbede – Galette med flødeost og bacon »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme