Vi går til grillen og laver spareribs i dag
Spareribs eller side ribben som de også kaldes, udskåret af svinekød
eller oksekød, kogt, stegt og grillet, spises i mange forskellige køkkener
rundt om i verden.
De er den billigste udskæring af svinekød og oksekød. Udtrykket
spareribs stammer fra plattysk “ribbsper”.
De er også populære i det kinesiske og amerikansk kinesiske køkken
Den vestligste udgave af kinesiske spareribs er faktisk fremstille på
samme måde som char siu, men uden ribben.
Grillen kalder
Ingredienser: (2 pers.)
4 stk. spareribs
1 – 2 dl. soya
olie til at smøre grillristen med
½ stk. ananas skåret i både
Salat:
lidt icebergsalat
1 stk. gulerod, revet
40g ærter
40g majs
1 stk. tomat
et par spsk. dressing lavet på følgende måde
½ dl. olivenolie
1 tsk. balsamico
et nip salt
krydderier efter smag, rosmarin, timian oregano, peber, hvidløg
og sennep, rør alle ingredienserne sammen og vend salaten i dressingen
Start med ar marinerer spareribs i et fad eller skål med soya.
Marinerer i mindst 2 timer, meget gerne i 7-8 timer
vend spareribsene et par gange undervejs
Tænd op i grillen
Sæt en drypbakke imellem de varme kul
smør risten med olie, over indirekte varme
læg spareribsene på indirekte varme
læg låg på grillen
Griller nu i 30 min.
Flæk ananassen og skræl den
skær den ud i minimum 2 stykker, som skæres i både
læg dem på grillen på indirekte varme ved siden af spareribsene
kig til dem og vend spareribsene, låg på igen
Griller ni i ca. 20 min. prøv om de er møre
bland imens salaten og dressing
kog evt. lidt pasta til salaten
Serveres som tilbehør eller blandes i salaten
Lad spareribsene trække i ca. 10 min.
Grill imens ananas og evt. strimler af squash på direkte varme
Så er der klar til servering
Dagens grill-tallerken, Grillet spareribs med ananas, salat og brød,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar