Har du lige lidt risalamande til overs fra fest/Jul,
så kan du lave Risalamande-is af 2 dl.
Risalamanden, skal være uden mandler.
Nemt og hurtigt, at forvandle desserten til en ny dessert
som kan gemmes i fryseren til lejligheden byder sig
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
3 stk. æggeblommer
70g sukker
3 dl. Minimælk
1 dl. Fløde
2 dl. Risalamande uden mandler
Start med at piske æggeblommer og sukker, hvidt og luftigt
Rør mælk og fløde i æggesnapsen
Varm det langsomt op i en gryde til 82 gr.
Når massen er legeret, kommes den i en blender sammen med risalamanden og blendes
Si ismassen, er den blendet godt, vil der ikke være noget tilbage i sien
Stil ismassen på køl i ca. 4 timer, til den er helt afkølet
Kør ismassen på maskinen til en fast softice
(eller sæt isen i fryseren, men rør i den hver ½ time til den er stiv.)
Kom ismassen i plastbøtter og sæt den i fryseren i et par timer,
til den har sat sig.
Kan også fryses som kugler i en silikone form
Som anrettes på en mandelmarengsbund og med et marenakirsebær
på toppen, lidt kirsebær sauce over isen.
Tag isen ud ca. 1 time før den skal serveres
Mandelmarengsbunde:
3 stk. æggehvider
50g sukker
50g mandler, hakket groft (en mellemting mellem groft og fint)
Start med at tænde ovnen på 150gr.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker for fuld hastighed
Når hviderne begynder at stivne og bliver halvstive,
sættes hastigheden ned
Tilsæt sukkeret, pisk et par min. mere
Vend forsigtigt de hakkede mandler i marengsen
Læg et stykke bagepapir på en bageplade, tegn nogle
cirkler på ca. 7 cm i diameter
Fyld marengsmassen i en sprøjtepose med en stor glat tylle
Udfyld nu cirklerne med marengsmassen i ca. 1 – 1½ cm højde
Dyp en spiseske i vand og lav en fordybning i marengsbundene
(Så der kan ligge en kugle is)
Bag bundene midt i ovnen i ca. 5 min. på 150gr,
skru ned på 100grBag videre i ca. 50 -60 min.
Afkøl marengsbundene på en rist.
Gemmes i en tætsluttende dåse.
Klar til brug.
Så er det tid til servering.
Dagens dessert, Risalamande- is på mandelmarengsbund og kirsebær sauce
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar