Turen går til fiskehandleren, for at se på om der skulle være
noget spændende fisk.
Trods et stort udvalg, endte det med rødtungefilet som der
var tilbud på 5 stk. for en hund, det er ok.
Det laver vi en fremragende fiskeret ud af.
Vi går til den.
Ingredienser.:(2 – 3 pers)
550 – 600 g rødtungefilet
2 stk. tomater
1 god håndfuld persille
2 tsk. Hvidvinseddike
1 stk. løg
1 pk. Cherrytomater
2 spsk. smør
Salt og peber
1 fed hvidløg
2 stilke timian, frisk
1 dl. Olivenolie
1 stk. salathoved
1 dl. Balsamico, rød
1 spsk. honning
Serveres med små nye kartofler
Start med cherrytomaterne skyld dem under koldt vand
Dup dem tørre med køkkenrulle
Læg tomaterne i et ildfast fad krydr med friskhakket timian,
presset hvidløg
Dryp lidt olivenolie over tomaterne, krydr med salt og peber
Sæt dem i en varm ovn på ca. 150 gr i 45 min
Tomaterne skal køle lidt af inden serveringen
Salatdressing.:
½ dl. Olivenolie,
et lille finthakket løg,
kødet fra de 2 tomater,
Fjern kernehuset og skær tomatkødet i strimler
Hvidvinseddike (balsamico hvid)
Og lidt salt blandes sammen i bunden af en skål
Skyl salaten, skær den i tynde strimler
Vend den i dressingen
Til sidst vendes de bagte cherrytomater i salaten
Pesto.: bladene fra 1 håndfuld persille blendes sammen
Med ½ dl. Olivenolie, smages til med salt og peber
Rødtungefileterne krydres med salt og peber i 15 – 20 min
Foldes så de er lige tykke
Lav et snit på tværs, men uden at skære gennem fileten
Steg dem på en pande i lidt smør
På en ene side i 4 – 6 min
Vend fisken, træk pande fra varmen, og steges i
3 min. på eftervarmen
derefter tages fisken af panden og er klar til servering
Balsamicoglace.:
1 dl. Balsamico, rød og 1 spsk. honning
Koges ind til den får en sirupsagtig konsistens.
Dryppes på tallerken inde servering
Så er det til til servering.
Dagens tallerken,
Rødtunge pandestegt med salat, bagte cherrytomater og persillepesto,
velbekomme.
Rødtunge pandestegt med salat, bagte cherrytomater og persillepesto,
velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar