Rødkål med bid i, et godt tilbehør til grisekødet eller and.
Hurtig og nemt at tilberede. Rødkål er en grøntsag og én af flere varianter af have-Kål.
Dets blade er farvet stærkt mørklilla af et højt indhold af anthocyaniner, men kan skifte farve efter jordens surhedsgrad.
Køkkenet kalder.
Ingredienser:
(4 pers)
½ stk. Rødkålshoved
4 spsk. Olivenolie
1 spsk. Smør
2 fed Hvidløg
½ stk. Frisk chili
1 – 1½ dl. Æbleeddike
½ gl. Hvidvin
½ gl. Rødvin
2 spsk. Ribsgele
3 spsk. Sukker
½ tsk. Salt
Evt. lidt tørrede
Chiliflager
Chiliflager
Skær rødkålen i lidt
grove stimler
grove stimler
Tag en tykbundet
gryde og sauter rødkål, hvidløg og chili i smør og olivenolie
gryde og sauter rødkål, hvidløg og chili i smør og olivenolie
Efter 4 – 5 min.
Tilsættes æbleeddike
Tilsættes æbleeddike
Lad det koge lidt ind
under omrøring
under omrøring
Tilsæt hvidvin,
rødvin og ribsgele
rødvin og ribsgele
Rør god i gryden,
krydr med salt
krydr med salt
Smag til med sukker
og evt. chiliflager
og evt. chiliflager
Lad det nu stå på lav
varme og simre uden låg i 25 – 30 min.
varme og simre uden låg i 25 – 30 min.
Rør i det en gang
imellem
imellem
Sluk og læg låg på
gryden
gryden
Lad det stå og
trække, gerne til næste dag.
trække, gerne til næste dag.
Kom rødkålen på glas
og sæt det i køleskab.
og sæt det i køleskab.
Varm op og det er
klar til servering.
klar til servering.
Dagens glas, Rødkål
med bid, velbekomme
med bid, velbekomme
Mange glade
madhilsner
madhilsner
John
Skriv et svar