En meget gammel egnsret fra Møn, som måske er ved at gå i glemmebogen,
er røde ribben. Det laver vi om på, og tilbereder denne meget velsmagende
ret. Nu skal der bruges stegestykket fra grisen eller ribbenstegen, som
saltes med køkkensalt og lidt nitrit salt.
Nitrit salt er nødvendig,(kan være lidt svært at få fat i, men snak med din
slagter) hvis den røde farve skal opnås, men er ikke nødvendig for
smagen skyld.
Vi starter med at sprænge/salte kødet
Ingredienser.:(ca. 8 stk )
1 kg sprængte ribben
1 fl. Øl
Oksebouillon til det dækker
1 stk løg, stort
3 – 4 stk laurbærblade
1 lille kvist timian
3 – 4 stk nelliker
2 – 3 æbler
2 – 3 pærer, faste
Lidt olie til pensling af ribben
En lille håndfuld svesker skåret i mindre stykker
Saltlage.:12%
70 g salt pr. liter vand
30 g mørk farin pr. liter vand
5 – 6 stk laurbærblade
2 stk timian kviste
8 – 10 stk enebær, let knust
Krydderierne koges i 1 liter vand og afkøles, hældes i saltvandet
Saltlagen skal være helt kold
Ribbenene lægges i saltlagen
Der drysses lidt nitritsalt på ben -siden af ribbenene,
inden de lægges i lagen
Deles i passende portioner
Lagesaltes nu i et døgn, tages op af lagen og skylles i lunken vand
Øl, bouillon, løg og krydderier sættes over varmen, bringe i kog
Kom ribbenene i den kogende lage og kog dem i 1 – 1½ time
Tages op og afkøles
Skæres ud i stykker som passer imellem hvert ribben
De udskårne stykker pensles med lidt olie, steger på grillen
i ca. 4 – 5 min på hver side
Til de får en flot farve
Æbler og pærer skrælles og skæres i mundrette stykker
Sveskerne skæres i mindre stykker
Æbler, pærer steges sammen med sveskerne i lidt smør/fedtstof
på en pande til de er møre
Server de røde ribben sammen med æbler, pærer og svesker og giv et
stykke rugbrød eller grillet kartoffel til
Så er det tid til anretning.
Dagens tallerken, Røde ribben med stegte æbler, pære og svesker, grillet
kartoffel og salat, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar