Turen går til Italien, hvor denne ret er en nationalret, og
danskerne har taget den til sig, som deres nationalret.
Grundopskriften stammer fra min mands italienske køkken,
med en lille smugle ændringer.
Man kan jo komme det i, som man nu har en vis kærlighed
for og lav nu lidt rigeligt, det kan fryses, en nem og hurtig
middagsret i travle tider.
Lad nu være med at tro man kan lave en “kødsovs” på 30 minutter.
Det kan man ikke, den skal stå og simrer i 3 timer, så smage
bliver intens og fløjls blød.
Vi går til den.
Ingredienser.: (4 pers)
800 g oksekød, hakket
5 stk. bladselleri
4 stk. gulerødder
1 stk. løg, stort
280 g tomatpure konc., 2 dåser a’ 140 g
3 dl. Sødmælk
3 dl. Rødvin
1 tsk. Sukker
1 tsk. Paprika, røget
Salt
Peber
Olivenolie
spaghetti til 2 personer
Start med at skylle grøntsagerne
Gulerødderne skrælles og løget pilles
Skær nu grøntsagerne ud, meget fint
Lidt olie tilsættes i en gryde, gerne tykbundet
Varm olien, tilsæt grøntsagerne
Svits grøntsagerne klare
Tilsæt tomatpureen, 2 ds.
Kog kraftig et kort øjeblik, så tomatpureen brændes af
Tilsæt det hakket oksekød
Svits det hele sammen, til blandingen ser mørk ud
Tilsæt rødvin
Lad vinen reducer næsten helt væk
Tilsæt røget paprika
Tilsæt halvdelen af mælken
Rør det godt sammen og nu skal det simre i 3 timer
imens koges spaghetti al dente, så tide passer til bolognesen
Rør i bolognesen når der er gået en time og tilsæt resten af mælken
Lidt mere mælk, hvis det er nødvendig undervejs.
Smages til med salt, sukker og peber.
Kog pastaen al dente efter anvisning på posen
Serveres med et drys parmesanost på toppen.
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Bolognese med spagetti og parmesanost,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar