Grøden er genfødt, og den gamle bondespise gennemlever sin anden
ungdom. Og det giver god mening – grød er sundt, lækkert og nemt at
lave, og så kan den sparer lidt på budgettet.
Efterhånden er der dukket mange grød-restauranter op især i de større
byer, hvor man med fordel kan smage på de forskellige grødtyper.
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(2-3 pers.)
200g. Quinoa
6 dl. Mælk, gerne rismælk
¾ tsk. salt
50g tørrede frugt (rosiner, tranebær, papaya, melon)
25g mandler eller nødder, hakkede
Quinoagrynene skylles godt i koldt vand og drypper af
Bring quinoa og mælk langsomt i kog under omrøring
Lad grøden koge for svag varme i ca. 30 min., spæd evt. med vand
Smag grøden til med salt og server med frugt og nødder på toppen
Tip: kog evt. frugten med de sidste 5 min. – det giver grøden en dejlig
sødlig smag
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Quinoagrød med rosiner og mandler,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar