Pulled Pork er en amerikansk ret fra sydstaterne. Den består af svinekød,
som er langtidsgrillet over trækul. Pulled Pork grilles normalt i 12 – 15
timer ved temperaturer mellem 110 – 130 gr. Inden grilningen skal stegen
ligge i Rug som er en krydderiblanding.
Navnet Pulled Pork kommer af, at kødet bliver så mørt, at man kan trække
det fra hinanden i en masse små/tynde stykker, fordi det har stegt så længe.
Serveres ofte som burger med coleslaw.
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(6 pers.)
1,2 kg. Nakkefilét
2 liter vand
150 g salt
4 – 5 stk. laurbærblade
2- 3 Annis stjerner
Rub:
50g brun farin
50g paprika (edelsüss)
2 spsk. Sort peber, friskkværnet
1 tsk. Løgpulver
1 tsk. hvidløgspulver
2 spsk. Havsalt
1 tsk. cayennepeber
2 tsk. sennepspulver (colmans’s)
½ tsk. Liquid smoke koncentrat (kan undlades)
BBQ-sauce:
1 dl. Æblecidereddike
3 spsk. Ketchup
3 spsk. Brun farin
2 tsk. salt
1 – 2 tsk. Friskkværnet peber
1 – 2 tsk. chiliflager, eller efter smag.
Start med første dag:
Kødet afpudses let for de værste sener og fedt, men med forsigtighed,
der skal stadig være lidt fedt på kødet.
Kog en saltlage af 2 liter vand, 150 g salt, 4 – 5 laurbærblade og
2 – 3 stk. stjerneanis
Rør eller pisk i lagen til saltet er opløst, sættes til af køling
Når lagen er kold, lægges kødet i lagen
Kødet skal være dækket helt af saltlagen
Stil skålen/gryden i køleskabet i mindst 8 timer
Når de 8 timer er gået, blandes alle krydderierne til den tørre rub
Tag stegen op af saltlagen og dup den tør med lidt køkkenrulle
Fordel rubben på hele stegen, masser den godt ind i kødet
Kom stegen i en plastpose og stil den i køleskabet til dagen efter.
Dagen efter sættes stegen i en kold ovn, tænd ovnen på 95 gr.
Stegen hygger sig nu i 9 – 12 timer
Kernetemperatur på ca. 95 gr.
Sættes nu under grillen i 10 – 12 min, til barken er helt sort
Nu kan du tage stegen ud og ”trække” den fra hinanden med to gafler
BBQ-saucen laves af brun farin, æbleeddike, ketchup, chili, salt og peber
Bland alle ingredienserne samme, juster evt. med lidt mere æbleeddike
eller ketchup
Hæld lidt af saucen over kødet når det er trukket fra hinanden
Kødet kan fryses i portions poser, som her 3 poser til fryseren a’ 300g
Server resten sammen med kødet, pitabrød/ burgerboller og coleslaw
Det et tid til servering.
Dagens tallerken. Pitabrød med pulled pork og coleslaw.
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar