• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Pitabrød

13. december 2017 by John Frøslev 1 kommentar

Pitabrød er et rundt fladbrød af hvede/grahamsmel med gær.  
Pita er det græske ord for flad. Pitabrød kommer fra, og er meget brugt
i det tyrkiske køkken og eller i middelhavsregionen.  

Brødet har traditionelt været brugt til at dyppe i hummus og lignende
sovse, samt til at servere madretter som falafel og kebab i. Pitabrød
bliver bagt i en meget varm ovn, indtil de blæser sig op.

Når pitabrødet bliver taget ud af ovnen, falder det sammen igen, mens
det på indersiden er delt. Dermed kan man åbne en lomme i brødet, hvor
der kan lægges salat, kød, tomat, ost, skinke og lignende, kun fantasien
sætter grænser.
Vi går i bageriet, og BAG

Ingredienser:(ca. 10 stk.)  
25 g gær
3 dl. Vand, lunken
1 lille spsk. Honning
1 spsk. Olie
1 tsk. salt
75 g Grahamsmel
325 – 350 g Hvedemel
Start med at plukke gæren i småstykker

Tilsæt lunken vand, rør til gæren er opløst

Tilsæt honning, olie, salt og Grahamsmel

Dejen røres godt, og hvedemelet blandes i lidt efter lidt  
Dejen æltes blank og smidig

Hæver lunt og tildækket i ca. 45 min  
Æltes godt igen og deles i 9 – 10 stykker

Der formes til boller  
En smurt bageplade varmes i ovnen nogle min. 250 gr.  
Der lægges tre boller som er rullet ud til tykke pandekager

Ca. 15 cm. I diameter, bages midt i ovnen ca. 5 – 7 min. ved 250 gr.  
Til bollerne har hævet og blevet lette, luftige og svagt gyldne.  
Fortsæt med resten af bollerne på samme måde

Pitabrød er fine at fryse, varmes op på ca. 175 gr i 7 – 8 min.  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken. Pitabrød med pulled pork og coleslaw,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Pizza Tags: Pitabrød

Previous Post: « Svinemørbrad steg som vildt
Next Post: Pulled Pork til pitabrød »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme