• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Om mig

Svinemørbrad steg som vildt

8. december 2017 by John Frøslev Leave a Comment

Svinemørbrad kan købes uafpudset med bimørbrad,
letafpudset med og uden bimørbrad og helt
afpudset uden sølvsene, fedt og hinder.
 
Bimørbraden skæres af, sølvsenen fjernes ved at åbne mørbraden
i hovedenden, mørbraden pudses af for øvrige sener, fedt og hinder.
 
Serveres med Waldorff salat og små stegte kartofler
 
Køkkenet kalder
 
Ingredienser:(2 – 4 pers.)
 
1 stk. svinemørbrad ca. 6 – 700 gr
1 spsk. Sort peber
1 spsk. Enebær, hele
1 spsk. Koriander, hele
2 – 3 stk. laurbærblade
2 tsk. Groft salt
1 spsk. Olivenolie
2 dl. Rødvin
3 dl. Vildtfond
1 – 2 dl. Fløde
1 stk. løg
1 stk. gulerod
1 stængel bladselleri
150 – 200 g bacon
2 – 3 stængler timian
Start med at komme enebær, sort peber, hele koriander og salt
 
Knuses lidt groft i morteren/krydderikværnen
 
Svinemørbraden afpudses
 
Kom krydderiblandingen på skærebrættet og
tril mørbraden i krydderierne
Løg, gulerod og blegselleri skæres i meget små firkanter ca. 5x5mm
Bacon skæres i små strimler
 
Brun mørbraden af i smør/olivenolie i en sauterpande,
 
og sæt den derefter til side
Grøntsager og bacon sauteres på panden i 4 – 5 min
 
kom mørbraden tilbage på panden og hæld rødvin og fond på
 
tilsæt timian og et par laurbærblade
 
læg låg på og lad retten simre i ca. 15 – 20 min.
 
tag mørbrad og grøntsager op, og hold det varmt
 
si skyen over i en lille gryde
 
tilsæt fløde og kog ind til passende konsistens
 
smag til og krydr med salt og peber evt. med lidt ribsgele.
 
Skræl de små kartofler eller brug små glaskartofler
Lad dem tage lidt farve i olivenolie på sauterpanden
 
Tilsæt smør og vand til kartoflerne
 
Lad dem småkoge til de er møre
 
Tid til servering.
Dagens tallerken.
Svinemørbrad stegt som vildt, med stegte kartofler og waldorff salat,
velbekomme
 
Mange glade madhilsner
John
Print opskrift

Filed Under: Gris Tagged With: Svinemørbrad stegt som vildt

Previous Post: « Coq au vin
Next Post: Pitabrød »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2019 on the Foodie Pro Theme