• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Svinemørbrad steg som vildt

8. december 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

Svinemørbrad kan købes uafpudset med bimørbrad, letafpudset
med og uden bimørbrad og helt afpudset uden sølvsene, fedt og hinder.

Bimørbraden skæres af, sølvsenen fjernes ved at åbne mørbraden i
hovedenden, mørbraden pudses af for øvrige sener, fedt og hinder.
Serveres med Waldorff salat og små stegte kartofler  
Køkkenet kalder

Ingredienser:(2 – 4 pers.)  
1 stk. svinemørbrad ca. 6 – 700 gr
1 spsk. Sort peber
1 spsk. Enebær, hele
1 spsk. Koriander, hele
2 – 3 stk. laurbærblade
2 tsk. Groft salt
1 spsk. Olivenolie
2 dl. Rødvin
3 dl. Vildtfond
1 – 2 dl. Fløde
1 stk. løg
1 stk. gulerod
1 stængel bladselleri
150 – 200 g bacon
2 – 3 stængler timian
Start med at komme enebær, sort peber, hele koriander og salt

Knuses lidt groft i morteren/krydderikværnen  
Svinemørbraden afpudses

Kom krydderiblandingen på skærebrættet og tril
mørbraden i krydderierne

Løg, gulerod og blegselleri skæres i meget små firkanter ca. 5x5mm

Bacon skæres i små strimler  
Brun mørbraden af i smør/olivenolie i en sauterpande,

og sæt den derefter til side

Grøntsager og bacon sauteres på panden i 4 – 5 min  
kom mørbraden tilbage på panden og hæld rødvin og fond på

tilsæt timian og et par laurbærblade  
læg låg på og lad retten simre i ca. 15 – 20 min.  
tag mørbrad og grøntsager op, og hold det varmt  

si skyen over i en lille gryde, tilsæt fløde og kog ind til passende
konsistens, smag til og krydr med salt og peber evt. med lidt ribsgele.
Skræl de små kartofler eller brug små glaskartofler

Lad dem tage lidt farve i olivenolie på sauterpanden  
Tilsæt smør og vand til kartoflerne  
Lad dem småkoge til de er møre  
Tid til servering.

Dagens tallerken. Svinemørbrad stegt som vildt, med stegte kartofler
og waldorff salat, velbekomme  
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Svinemørbrad stegt som vildt

Previous Post: « Coq au vin
Next Post: Pitabrød »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme