For nogle år siden var det på højeste mode, at lave pulled pork.
Et stykke nakkesteg godt indgnedet i en rub og grillet i mange timer,
så man kunne trække kødet fra hinanden med to gafler.
I dag skifter vi nakkestegen ud med kyllingelår og grillen ud med
ovnen, og prøver det samme. Kan også laves på grill, hvis man kan
holde temperaturen på 140 gr. I et par timer.
Er også godt i pitabrød.
Køkkenet kalder
Ingredienser.:
1 – 2 fed hvidløg
50 g løg
1 spsk. Olivenolie
300 g kyllingelår
1 tsk. Paprika, røget
Salt og peber
70 g. Tomatpuré, koncentreret
3 spsk. Koldt vand
2 tsk. Honning
Et nip tørret chiliflager
Salat.:
150 g gulerod eller persillerod
100 g grønkål, frisk eller spidskål
80 g pasta, butterfly
2 spsk. Olivenolie
1 spsk. Balsamico, hvid
½ spsk. Fransk sennep, sød
Evt. toppet med salattern
Salt og peber
Tomatsalsa.:
100 g tomater
25 g skalotteløg
1 spsk. Timianblade
1 spsk. Olivenolie
1 tsk. Sherryeddike/æbleeddike
Salt og peber
Start med at tage benet ud af lårene og fjern skinnet
pil løg og hvidløg, hak dem fint
sæt en pande over god varme med lidt olie
Svits løgene i olien, de må godt tage lidt farve
Tilsæt kyllingekødet, svits til det er brunet
Krydr med paprika, salt og peber
Tilsæt tomatpuré, vand, honning og evt. chiliflager
Hæld blandingen i et ildfast fad med låg
Bag det i ovnen ved 140 gr i 2 timer under låg
Når kødet er mørt, skilles det af med 2 gafler
Salat.: Skræl guleroden og skær den i tynde strimler
Skær grønkål eller spidskål i meget tynde strimler
bland grønkål og gulerødder godt sammen
kog pastaen, køl ned og bland det i salaten
rør marinaden sammen og hæld over inden serveringen
smag til med salt og peber
Tomatsalsa.:
Skyl tomaterne, og hak dem fint
Hak skalotteløg fint
Bland tomat og løg med timian, olie og eddike
Smag til med salt og peber
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Pulled kylling med grøn salat og tomatsalsa,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar