Poussinen blev tidligere kaldt for ”forårskylling”. Nu kan den,
som næsten alt andet fjerkræ, fås hele året. Poussinen lever af 100 %
vegetabilsk foder, hvoraf størstedelen består af korn og den lever i
35 dage.
Lårene er små og buttede, og brystkødet fyldigt.
Poussiner kan steges, sprænges og koges, grilles eller farseres.
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(2 pers.)
2 stk. poussiner a’ ca. 500 g
6 skiver røget bacon
25 g smør
Peber
1 dusk persille
2 stk. skalotteløg, fintsnittede
200 g champignon
1 tsk. dijonsennep
1½ dl. Piskefløde
Salt og peber
2 stk. rødløg
Start med at klargøre poussinerne, skyl dem godt
Krydr med salt og peber indvendig
Kom et par stilke persille ind i poussinerne
Tag et ildfast fad eller lille bradepande
Læg et par skiver bacon i bunden af fadet
Placer poussinerne ovenpå og dæk dem med bacon
Krydr med peber udvendig
Pil rødløgene og skær bunden af, så løget kan stå op
Giv løgene et snit ned i løget ca. ¾ ned, det må ikke skæres igennem
Drej løget og skær igen et snit ned i løget, så det danner et kryds
Klem lidt smør eller flydende fedtstof ned i løgene, i det kryds du
lige har lavet
Placer løgene ved siden af poussinerne i fadet
Steges nu i ovnen i ca. 50 – 60 min. ved 200 gr.
De sidste 10 min under grill
Tages ud af ovnen, dækkes med stanniol og hviler nu i ca 10 – 15 minutter
Pil og hak skalotteløgene fint
Del champignonerne en gang
Svits skalotteløg og champignon i en gryde med lidt olie
Tilsæt 1 tsk. Dijonsennep og 1½ dl. Fløde
Lad det nu simre til du har en tyk og cremet konsistens
Så er det tid, til at anrette
Coleslaw:
200 g hvidkål
1 stk. gulerod, stor
1 stængel bladselleri
30 g mayonnaise
60 g græsk yoghurt
1 tsk. dijon sennep
Lidt salt og peber
2 tsk. sukker
½ spsk. Fløde eller mælk.
Riv gulerødder på den grove side af råkostjernet
Skær blegselleri i meget små stykker på tværs af stilken
Snit hvidkålen i meget tynde stimler
Blancher hvidkålen i 2 – 3 min i kogende vand
Køl kålen af i koldt vand og lad den dryppe tør
Rør mayonnaise og yoghurt sammen med sennep
Smag til med salt, peber og sukker
Er dressingen for tyk, justerer med lidt fløde eller mælk
Grøntsagerne vendes i dressingen og sættes på køl.
Klar til servering.
Dagens tallerken. Poussiner stegt i ovn med svampecreme og coleslaw,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Preben Linnemann
Så vidt jeg kan se af billederne skal der mere ens 6 skiver bacon – det er vist pr. Poussin!
john
Hej Preben,
Tak for inputtet, jeg kan godt se, at på det første billede er der 4 stk. bacon på hver poussin, fotografen var lidt hurtigere end jeg fik fjernet det ene stykke.
Jeg syntes, at 3 stykker er nok på hver poussin, det giver en let pikant røget smag til det fine kød på poussinerne, men nu er en smag jo individuelt, så man kan
gøre som man har lyt til, men jo mere røget bacon der komme på, desto kraftigere røgsmag får poussinerne, velbekomme og god fornøjelse.
mange hilsner
John