Tærter er bagværk med en grov bund af mørdej og fyld. Der er to typer
af tærter, madtærter og desserttærter. Madtærten består af en bund,
fyld og æggemasse. Bunden er en usødet mørdej, fyldet kan være
grønsager, kød, fisk, fjerkræ, ost eller blandinger heraf
Køkkenet kalder
Ingredienser: (3 – 4 pers.)
150g grahamsmel
150g hvedemel
1½ tsk. salt
¾ dl. Olie, neutral
1 dl. Koldt vand
Fyld:
250g spinat, frisk eller 400g frost
250g cherrytomater
250g ricotta ost
1 stk. røget makrel
6 stk. æg
1½ dl. Mælk
1 tsk. muskatnød
1 spsk. Citronsaft
1 stk. citron
1½ tsk. salt
Peber
Start med at lave tærtebunden, bland grahamsmel, hvedemel og salt
Tilsæt olie og smuldr dejen imellem fingrene
Tilsæt vand og saml dejen hurtigt
Rul dejen ud på et meldrysset bord, til den er ca. 2mm tyk
Placér dejen i tærteformen, en stor ca. 28-30 cm eller i
4 stk. små portionstærteforme
Brug en klump dej til at trykke dejen godt ud til kanten
Skær det overskydende dej af
Pensl bunden indvendig med let sammenpisket æggehvider
Prik bunden med en gaffel og bag bunden ved 200gr.
i ovnen ca. 10 min.
Bruger du frisk spinat, blancheres spinaten i kogende vand i
ca. 3 – 4min.
Spinaten hældes i et dørslag og skylles i koldt vand
Pres al væden ud af spinaten og skær den i smalle strimler
Pil makrellen fri for ben og skin, pluk den ud i mindre stykker
Pisk æg, ricotta, mælk, muskat, citronsaft, citronskal, salt
og peber godt
Tilsæt spinat og vend den i æggemassen
Hæld det hele i den forbagte tærtebund Fordel den plukkede
makrel i tærten
Placér de halverede tomater i et mønster rundt på tærten
Bag tærten ved 200gr. i ovnen ca. 40 min.
Tjek om æggemassen har sat sig.
Klar til servering med en grøn salat.
Dagens tallerken, Spinattærte med røget makrel og salat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar