Porre hører til en af de meste anvendte grøntsager her i landet, og har
været anvendt af landene omkring Middelhavet i årtusinder og blev
udbredt til Europa af Romerne
Porrens nederste del er hvid, fordi jorden bliver lagt op omkring planten under væksten.
Den hvide del er mild i smagen, og den grønne er mest rig på vitaminer.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
3 stk. porrer, ca. 650g
2 tsk. flydende fedtstof
100g perleløg, frost
4 dl. Minimælk
½ tsk. timian, tørret
½ stk. bouillonterning
4 – 5 spsk. Majsstivelse
½ – 1 tsk. salt
Peber
Start med at skære porrerne i tynde skiver
Svits dem i fedtstoffet i 2-3 min. uden de tager farve
Tilsæt perleløg, mælk, timian og bouillonterning
Kog grøntsagerne i ca. 5 min.
Jævn stuvningen med majsstivelse rørt ud i koldt vand
Smag til med salt og peber
Denne stuvning kan bruges til de fleste fisk/kødretter
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Meunierestegt forel med porrestuvning og kuvertbrød
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar