I dag skal det være lidt nemt og hurtigt, så menuen er Hotdog med det hele.
En typisk dansk hotdog findes i to hoved varianter, en almindelig hotdog,
og en ristet hotdog.
I begge tilfælde anvendes en wienerpølse. Den mest iøjnefaldende forskel
på de to, er farven på pølsen. I en almindelig hotdog, bruges en kogt rød
wienerpølse af svinekød, men der i en ristet hotdog, bruges en brun/ufarvet
ristet wienerpølse, også af svinekød.
Vi går i bageriet.
Pølsebrød (Hotdogbrød)
Ingredienser.:(ca.10 stk.)
25 g gær
1 spsk. Olie
½ tsk. Salt
2½ – 3 dl. Vand
225 g hvedemel
225 g Italiensk Tipo 00
Smulder gæren i et dejfad
Varm vandet op til håndvarmt ca. 37 gr.
Rør gæren ud i lidt af vandet
Tilsæt resten af vandet samt salt og mel
Ælt dejen grundigt og lad den hvile i dejfadet i 10 min
Drys lidt mel på bordet og hæld dejen ud på bordet
Ælt den i nogle minutter
Form dejen til glatte, ovale boller ca. 70 g pr. bolle
Hæver nogle minutter på bagebordet
Sæt brødene på en bageplade med bagepapir
Dæk med bagepapir og skal nu hæve til dobbelt størrelse
Bages midt i ovnen i ca. 8 – 12 min. 225 gr
Tages ud og køler af på en bagerist
Er nu klar til at modtage pølsen.
Kogning af pølser Ingredienser.:
Vand –
2-3 terninger oksebouillon –
lidt eddike (låget fra eddikeflasken) –
lidt salt –
1 løg med skal
Vandet varmes op til 78 grader
Koges i ½ time
Sæt ca. 2 liter vand over varmen
Tilsæt 1stk. løg med skal, men uden jord
Tilsæt 2 – 3 oksebouillonterninger i vandet
Tilsæt lidt eddike og salt
Når vandet har nået 78 gr.
Lægges pølserne i vandet
Hold temperaturen på de 78 gr.
Pølserne skal være ca. ½ time i det varme vand.
Klar til servering.
Dagens tallerken, Hotdog med det hele og hjembagt brød,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar