• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Plankebøf af oksefars med kartoffelmos, kryddersmør og japansk coleslaw

6. maj 2022 by John Frøslev Skriv kommentar

En god gammeldags mormor ret i nye omgivelser og som den ikke bliver
ringere af. Nem og hurtig mad på bordet og hvem kan ikke li’ en god
hakkebøf med kryddersmør.
køkkenet kalder.

Ingredienser: (2 pers.)
350g hakket oksekød
3 spsk. olivenolie
2 stk. løg, i skiver
100g grønne bønner
3 stk. cherrytomater
salt og peber

Start med at forbredde kryddersmørret og sæt det i fryseren ca. 30 min.
lav kartoffelmosen, sørg for at den er ret tyk i konsistensen.

pil og skær løgene i skiver, brun dem af på en varm pande med lidt

fedtstof. Lige før løgene er færdige tilsættes en kop sort kaffe til
panden, når kaffen er kogt væk, er løgene færdige, bløde og med en
flot farve, sæt dem til side til senere.
Tænd ovnen på grillvarme ca. 250gr. og smør lidt olivenolie på
egeplankerne.

Form 1,5 cm. tykke hakkebøffer, brug panden fra løgene, til bruning

bøfferne på en god varm pande og steg dem næsten færdige, krydr med salt og peber.

brunes på begge sider

Halver tomaterne og steg dem 3 – 4 min. på skærefladen

Kog bønnerne ca. 1 min. i kogende vand tilsat lidt smør

Læg en bøf på midten af hver planke.
Sprøjt kartoffelmos i toppe rundt omkring hver bøf så mosen
rager op over bøffen.

Fordel de stegte bløde løg på hver bøf
Placer e håndfuld bønner toppen og tomater for enden af bøffen.
Sæt plankerne ind i den grillvarme ovn på næstnederste rille og giv
dem 6 – 7 min. til kartoffelmosen er smukt brun, hold god øje med at
den ikke får for meget.

Klar til servering med en skive kryddersmør på bøffen og japansk coleslaw
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Japansk Coleslaw
Japansk coleslaw er en japansk sideret af tyndt skåret kål, gulerødder
og forårsløg, overhældt med en dressing lavet med risvinseddike,
soyasauce og sukker. Et perfekt tilbehør til en hver steg eller grillet
japansk ret.
køkkenet kalder.

Coleslaw blanding (2 pers.)
150g spidskål, snittet meget tyndt
50g gulerødder, revet på råkostjernet
1 stk. forårsløg, skåret i tynde skiver

Kom alle ingredienserne i en skål og bland det godt sammen

stil det på køl, til det skal bruges

Ingredienser: Dressing (4 pers.)
3 spsk. risvinseddike
1 tsk. sukker
2 tsk. lys soyasauce
1 tsk. rapsolie

Topping:
3 spsk. ristede sesamfrø
¼ kop bonito flager/Katsuobushi

Kom alle ingredienserne til dressingen i en skål og bland det godt sammen
smag til med evt. salt og peber

Lige før serveringen hældes dressingen over coleslaw blandingen og der
toppes med ristede sesamfrø og bonito flager.
klar til servering.

Japansk Coleslaw med bonito flager, Velbekomme

Print opskrift

Skrevet i: Aften

Previous Post: « Kylling à la Marengo med kartoffelpandekager
Next Post: Okonomiyaki (Japansk kålpandekage) »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme