• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Okonomiyaki (Japansk kålpandekage)

11. maj 2022 by John Frøslev Skriv kommentar

Japanerne syrner deres mayonnaise med riseddike i stedet for vin og
så skiller det sig ud ved at tilsætte soyasauce og nogle gange wasabi
Et andet aspekt af japansk mayonnaise er der normalt kun tilsættes ægge
blommer, hvilket gør det cremet og giver det en mere gullige farve og
lidt sød smag.
Køkkenet kalder.

Ingredienser: (2 – 3 pers.)
150g hvedemel
50g pankorasp
¼ tsk. salt
¼ tsk. sukker
2 dl. koldt vand eller bouillon
4 stk. æg
500g spidskål, meget fint snittet
3 – 4 stk. forårsløg
½ spsk. olie

Fyld:
1 stk. løg eller 2 stk. skalotteløg
1 fed hvidløg
10g frisk ingefær
1 stk. frisk chili eller chili past
½ spsk. olie
2 – 300g bacon i tern eller hakket oksekød
salt og peber
2 – 3 spsk. hakket persille eller koriander

Tilbehør:
1 spsk. Japansk okonomi sauce
1 spsk. Japansk mayonnaise

Pandekagerne:
Start med, at blande mel, rasp, salt og sukker i en skål,

Og rør koldt vand eller bouillon i

rør æggene i et ad gangen
Snit kål og forårsløg fint, og bland det i dejen, gem 1 dl. forårsløg til pynt.

Varm en pande (24 cm.) op med lidt olie, kom kål med dej på panden

i et lag på ca. 2 cm tyk, steg ved moderat varme i ca. 3 – 4 min.

på hver side. De skal have en flot lysebrun stegeskorpe på hver side.

Fyld:
rens og snit løg, hvidløg, ingefær og evt. chili fint.

Brun kødet på en varm pande med lidt olie, tilsæt de fintsnittede

ingredienser, og steg under omrøring i 5 – 10 min.
smag til med salt og peber, og tilsæt hakket persille eller koriander

Okonomi-sauce: (kan købes færdigt)
1 dl. Ketchup
2 spsk. flydende honning
1½ spsk. Worchestershiresauce
1 spsk. soyasauce

Rør alle ingredienserne sammen, klar til brug

Japansk mayonnaise: (kan købes færdigt)

2 dl. Solsikke olie
2 stk. æggeblommer
2 spsk. riseddike
1 spsk. soyasauce
1 knsp. MSG (kan undværes)

Start med at komme æggeblommerne i et højt blenderglas, tilsæt

soyasauce, tilsæt olie lid ad gangen, mens stavblenderen eller håndmixeren
kører for fuld hammer.

Når olien er tilsat, tilsættes eddike og msg. Blend det godt sammen

stil glasset/skålen med mayonnaisen på køl, til det skal bruges.

Servering:
Anret kødet på pandekagerne og tegn striber med okonomisauce
den ene vej og modsat med japansk mayonnaise den anden vej,
pynt med forårsløg, og server Okonomiyaki straks.

Dagens tallerken, Okonomiyaki japansk kålpandekage med bacon
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Aften, Pizza

Previous Post: « Plankebøf af oksefars med kartoffelmos, kryddersmør og japansk coleslaw
Next Post: Kylling i karry med ris pilaf og grønsager »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme